Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

UYUSUN DA, BÜYÜSÜN...

Uyuyan bir bebek mükemmel bir manzaradır, özellikle de siz yorgun olduğunuzda...


Bir bebeğin huzurlu şekilde uyuduğunu görmek kadar güzel bir şey yoktur. Fakat bu, yeni ebeveynlerin çok fazla görmedikleri bir manzaradır, özellikle de bebeklerinin ilk aylarındaki gecelerde... Toplam gündüz ve gece uykusu yaşamın ilk 3 yılında hızla azalmaktadır. Bu yaş itibariyle uyku ihtiyacı, yetişkinlerde olduğu gibi, bebeğe göre değişir. Örneğin, bazı 6 aylık bebekler halen 14-16 saat uykuya ihtiyaç duyarken, diğerleri 13 saatle gayet güzel idare eder. Eğer uyku miktarı bundan azsa, çoğu kez uyuma güçlüğü nedeniyledir ve bebeğinizin gün içinde ne kadar uyanık ve etkileşime açık olduğunu etkileyebilir.

 

UYKUYLA İLGİLİ BİR KAÇ KÜÇÜK BİLGİ:
- Bebeğinizin uyanık olduğu periyotlar 6 haftalıkken yaklaşık 2 saat olup, 6 aylık olduğunda 3,5 saate çıkmıştır ve genellikle öğleden sonra geç saatlerdedir.
- 6. ayda hemen hemen tüm bebekler gündüz 2 veya 3 kısa uykuya yatarlar.
- 1 yaşlarında bebeklerin sadece yarısı günde 1’den fazla kısa uykuya yatar.
- 2 yaş itibariyle bebeklerin çoğu genellikle öğleden sonra sadece tek bir kısa uykuya yatar.


Daha fazlası ve gerçekte bebeğinizin ne kadar uykuya ihtiyacı var öğrenmek için tıklayın!

 

Uykuyla ilgili en büyük aşama bebeğinizin gece boyunca uyuduğu ilk gecedir (gece yarısı ve sabah 6 arasında). Bazı bebekler ilk 3 ay içerisinde gece boyunca uyur, diğerleri hala 1. yılın sonuna doğru veya daha uzun bir süre mücadele etmektedir.

Bebeğin uyku yapısı, yani uykunun beyinde nasıl düzenlendiği, 6. ay itibariyle bir yetişkininkine benzerdir. Bebeklere 6. aydan başlayarak gece boyunca uyumaları öğretilebilir. 6 aydan önce gece boyunca uyumalarını beklemek gerçekçi değildir.

Bazı bebekler için (hepsi bireysel olarak farklıdır) geceleri uyumak daha zordur ve bunu yapmak için daha fazla, fakat doğru yardıma ihtiyaç duyarlar. Düzenli bir uyuma rutinine ihtiyaçları olur.





 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.