Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

GRİBE KARŞI EKİNEZYA

Ekinezya’nın bağışıklığı güçlendirici etkisinin yanı sıra “influenza” virüsünün oluşturduğu iltihaplanmaya da çok güçlü bir şekilde karşı koyduğu ortaya çıktı.


Kanadalı virüs araştırma dergisi “Antiviral Research” dergisinde yayınlanan araştırmada ekinezyanın gribe karşı özelliklerinin tespit edildiğini belirten Dr. Özgür Göknel, Türkiye’de de enfeksiyonlara karşı Devlet Planlama Teşkilatı, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Konya Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile ortak bir proje yürüttüklerini söyledi. Ekinezya etken maddeleri, şurup formunda yeni bir ürün bulduklarını söyleyen Göknel, “El yıkamak virüsün solunum yoluyla insan vücuduna girmesini maalesef engelleyemiyor” dedi.

GEREKSİZ İLAÇ KULLANIMI VİRÜSE DİRENÇ KAZANDIRABİLİR
Dr. Özgür Göknel, antibiyotik kullanımının oldukça bilinçsiz bir şekilde toplumda yaygınlaştığına dikkat çekerek, “Hiç kimse doktor önerisi ve gözetimi olmadan antibiyotik kullanmamalıdır. Adı üstünde anti-biyotik; “canlılığa ya da hayata karşı” demektir. Reçetesiz satılmaları yasaktır. Antiviral ilaçlar ise virüslerin çoğalmalarını engelleyerek virüslere bağlı hastalıklarla etkin bir şekilde savaşmaktadır. Burada mutlaka belirtilmelidir ki, bu antiviral ilaçlar çok sınırlı sayıdadır ve bu ilaçlara virüsler direnç kazanırsa hayatımız kararabilir” dedi.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.