Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜNÜ ERKEN FARK EDİN!

Uzmanlar anne babaları uyarıyor, “Çocuğunuzun öğrenme bozukluğu olup olmadığını ilkokuldan önce öğrenirseniz problemin şiddeti azalıyor. Öğrenme güçlüğü, zamanında müdahale edilmezse, çocuğun bütün hayatını alt üst ediyor.”


İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Abalı, “Okul çağı çocuklarında dikkat ve öğrenme” konulu bir seminer verdi. Öğrenme güçlüğünün, çok sık karşılaşılan bir problem olduğunu belirten Doç. Dr. Abalı, şunları söyledi:
“Bu probleme zamanında müdahale edilmezse, uygun tedavilerle yönlendirilmezse, çocuğun bütün hayatını alt üst ediyor. Özellikle ders başarısızlığına yol açıyor. Derslere karşı ilgisizlik, okuma güçlüğü, öğrenme isteksizliği, derslerde tam zekasını yansıtamama ve okulla ilgili sorunlara neden oluyor. Çocuk, zamanla okuldan soğuyup kopabiliyor. Bu sorunun erken tespit edilmesi ise çok iyi sonuçlar veriyor.

Anne ve babalar, çocuklarındaki bu sorunu, genellikle çocukları ilköğretime başladığı zaman fark edebiliyorlar. Anne babalar, çeşitli yollarla çocukları okula başlamadan önce bu sorunun farkına varabilirlerse, o zaman bu problemin şiddetini azaltabiliyorlar. Bu nedenle anne babaların çok dikkatli olması gerekiyor.”

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.