Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HAMİLELERE “ADJUVANSIZ” DOMUZ GRİBİ AŞISI...

7 Aralık’tan itibaren hamilelere de domuz gribi aşısı yapılmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı hamilelere özel aşının uygulamasının aile hekimlikleri, sağlık ocakları ve hastanelerde ücretsiz yapıldığını...


Sağlık Bakanlığı, hamilelere özel domuz gribi (H1N1) aşısının uygulanmasına 7 Aralık Pazartesi başlandığını duyurdu. Bilindiği gibi hamilelere özel bu aşı, adjuvan denen katkı maddesini içermiyor.

Bakanlık, hastalığın hamilelerde diğer kişilere göre daha ağır seyredebildiğini ve ölüm riskinin daha yüksek olduğunu anımsatarak bütün hamilelerin aşılanma konusunda duyarlı olmasını istedi.

Pandemi Kurulu’nun aldığı son karar uyarınca, 50 yaş altındaki herkes aşı olabiliyor. Aşılar, aile hekimlikleri, sağlık ocakları ve hastanelerde ücretsiz olarak yapılıyor.

9 YAŞ ALTI ÇOCUKLARA İKİNCİ DOZ AŞI GEREKİYOR
Bakanlık, açıklamasında, 9 yaş altındaki çocuklara, ilk dozdan en az 3 hafta sonra ikinci doz aşı gerektiğini de hatırlattı. Aileler, bu süreyi dolduran çocuklarını aşı kartlarıyla birlikte en yakın sağlık kurumuna götürerek ikinci doz aşılarını yaptırabilecek.

ÖLENLERİN SAYISI 241 OLDU
Sağlık Bakanlığı’nın 3 Aralık tarihli açıklamasına göre, hastalık nedeniyle ölenlerin sayısı 241 oldu. Bunların üçte birinden fazlası, 85’i, 50 yaş altında ve daha önce sağlıklı olduğu bilinen kişiler.


 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.