Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ERKEKLERDE KISIRLIĞA SON!

İngiliz bilim adamları embriyodan alınan kök hücreden insan spermi ürettiler. Bu durumun yasaların değişmesi ile birlikte erkeklerdeki kısırlığın giderilmesi için kullanılabileceği açıklandı.


Newcastle Üniversitesi ve Kuzeydoğu İngiltere Kök Hücre Enstitüsü araştırmacılarından oluşan ekibin yöneticisi Profesör Kerim Nayernia, yeni bir teknik kullanarak erkek XY kromozomu taşıyan embriyodan alınan kök hücreden laboratuvarda insan spermi ürettiklerini söyledi ve sözşerine şunları ekledi:

“Ekibin geliştirdiği tekniği daha da ilerletip gelecek on yıl içerisinde kemoterapi yüzünden kısır kalan çocuklara uygulayabileceğiz.

Bu teknik bize kısırlığın nedenlerini, onu tedavi etme imkanlarını bulmamızı ve çiftlerin genetik olarak kendi çocuklarını dünyaya getirmelerini sağlayacak.

Bu buluş doğurganlık mekanizmasının daha iyi anlaşılmasına yol açacak.”

GENETİK HASTALIKLARIN SIRRI DA ÇÖZÜLECEK!
Bilim adamları, yasalar izin vermediği için bu üretilen spermin yumurtacığın döllenmesinde şimdilik kullanılamayacağını belirtiyorlar, ama yasaların en kısa sürede değiştirilip bu tekniğin erkeklerdeki kısırlığın giderilmesi için onaylanacağını umduklarını da söylüyorlar. Ayrıca, bu buluşun genetik hastalıkların nesilden nesile nasıl geçtiğinin daha iyi anlaşılmasını da sağlayacağı bir gerçek.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.