Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUKLARI, EN ÇOK TANIDIKLARI TACİZ EDİYOR!

Son günlerde yapılan bir araştırma, adli makamlar tarafından cinsel istismara maruz kaldığı tespit edilerek psikiyatri kliniklerine gönderilen çocukların, en çok akrabaları ya da tanıdıkları tarafından tacize uğradığını ortaya çıkardı.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Kliniği’ne başvuran ve en küçüğü 4 yaşında olan cinsel taciz mağdurlarını inceleyen Yard. Doç. Dr. Seher Akbaş, Yard. Doç. Dr. Ahmet Turla, Yard. Doç. Dr. Koray Karabekiroğlu, Yard. Doç. Dr. Ömer Büke, Dr. Ahmet Senses, Dr. Melih Nuri Karakurt ve Dr. Gökçe Nur Taşdemir, çocuklar üzerindeki ruhsal ve bedensel zararları araştırdı.

YAKIN AKRABA VE TANIDIKLARA DİKKAT!
Mağdurların yüzde 88.9’u akraba veya tanıdık birinin saldırısına uğradı. Tacizcilerin yüzde 66,7’sinin tanıdık, yüzde 22,2’sinin akraba, yüzde 15,3’ünün birlikte yaşanılan akrabalar olduğu belirlendi. Tacizcilerin yüzde 11,1’i yabancı.

TACİZ MAĞDURU ÇOCUKLARIN YÜZDE 72’Sİ KIZ
 “Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Polikliniği”ne Aralık 2004-Nisan 2008 tarihleri arasında “cinsel istismara uğradığı” iddiasıyla başvuran 4-18 yaş arası 72 çocuğu kapsayan araştırmada, yüzde 72,2’si kız olan çocukların ailelerinin çoğunlukla ilköğretim mezunu ve düşük ekonomik gelire sahip olduğu görüldü.

Araştırmada ayrıca, çocukların yüzde 40,3’ünün bir kez, yüzde 59,7’sinin ise birden fazla tacize uğradığı görüldü. Çocukların yüzde 9,7’si birden çok kişi tarafından istismara uğrarken, yüzde 97,2’si tehdit edilerek, yüzde 27,8’si armağan verilerek kandırıldı. Kızların yüzde 50’sinin, erkeklerin ise yüzde 25’inin beden muayenesinde bulguya rastlandı.

Çocukların tümünde psikiyatrik bulgu tespit edildi. Çocukların yüzde 51’inde depresif bozukluk, sadece kız çocuklarda ise yüzde 13 oranında intihar girişimi belirlendi.

Tacizcinin nasıl bulunduğuna bakıldığında, çocukların yüzde 41,7’sinin kendisinin söylediği belirlenirken, yüzde 29,2’si başkasının tanık olmasıyla, yüzde 15,3’ü başkasının şüphelenmesiyle, yüzde 13,9’u ise polis tarafından bulunmasıyla ortaya çıktı.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.