Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MEB KURALLARI DEĞİŞTİRDİ

Askeri kurallara göre belirlenen “Okulların Merasim Geçiş Yönetmeliği”nin değişmesinin ardından MEB, “Lise ve Ortaokullar Yönetmeliği”nde de yeni düzenlemelere gitti.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), 45 yıllık “Lise ve Ortaokullar Yönetmeliği”nde yaptığı değişiklikle liseye ilk defa kayıt olacakların yaş sınırı 19’dan 18’e düşürüldü. Buna göre liseye başlayacak öğrencinin 18 yaşından gün almamış olması gerekiyor. MEB’in, Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Başbakanlık’a sunduğu yeni yönetmelikle, valiliğin izni ile “bir yaş büyük öğrencilerin” liseye alınabileceği yetkisi de kaldırılıyor.

SINIFLAR 36 KİŞİYİ GEÇMEYECEK
Yeni yönetmelikle artık genel liselerin sınıf mevcudu da 36’yı geçemeyecek. Yeni yönetmelikle hamile olan öğretmenlere doğuma 3 ay kala ve doğumdan sonra 1 yıl nöbet görevi verilmeyecek. Yapılan bir başka değişiklik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda liselilerin de 2  gün tatil edilmesi. Bu düzenleme ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda hem lise hem de ilköğretim öğrencilerine tanınan “ertesi gün” tatili, 23 Nisan’larda da ilköğretimle birlikte lise öğrencilerine de tanınacak.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.