Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KULAK AĞRISI MENENJİTE YOL VERMESİN!

Orta kulak enfeksiyonları kış aylarında artıyor. Bu hastalık tedavi edilmediğinde menenjit ve beyin apsesi gibi ciddi hayati tehlike doğuran hastalıklara yol açabiliyor.


Özellikle kış aylarında orta kulak iltihabıyla başlayan menenjit hastalığına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Mehmet Türkay uyarıyor:
“Orta kulak enfeksiyonunun hafife alınmaması gerekir. Bu aylarda orta kulak enfeksiyonları oldukça artar. Kulak ağrısı ile başlayan bu enfeksiyonları vatandaşlarımız geçiştirmesinler. Çünkü kulak enfeksiyonlarının akabinde iyi tedavi edilmediğinde menenjite, beyin apsesine kadar giden insan hayatını tehlikeye atacak derecede ileri derece enfeksiyonlara neden olan durumlarla karşılaşılabilir.

Özellikle kulak ağrısı başladığında mutlaka KBB hekimine görünmek gerekir. Orta kulakta yerleşen mikrop doğuştan küçük açıklar vasıtası ile beyin zarına yerleşip menenjit, oradan da beyin dokusuna geçip ileri derece hastalıklara yol açabilir. Bunun yanı sıra akıntılı kulakları mutlaka tedavi etmek gerekir. Tedavi olunmadığı taktirde menenjit, beyin apsesi, şiddetli baş dönmesi, yüz felci gibi daha kötü sonuçlar doğurabilecek enfeksiyonlar gelişebilir.

Çocukluk yaş grubunda menenjite yakalanma ihtimali daha yüksektir. Zaman zaman KBB kliniklerine hastalar menenjit nedeni ile getiriliyor, hastalığın kaynağına bakıldığında da genelde orta kulak enfeksiyonları olduğu görülüyor. Menenjitte, o yüzden orta kulak enfeksiyonundayken hastalığı tedavi etmek lazım. Çünkü menenjit bilindiği gibi iyileşse de, vücutta bazı sakatlıklar bırakan bir hastalıktır. Bu yüzden olay daha orta kulak enfeksiyonu halindeyken bir hekim önerisiyle tedavi edilmelidir.”

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.