Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

YÜZÜNÜZÜ DE SOĞUKTAN KORUYUN!!

Soğuk havada ıslak yüzle dışarıya çıkmak yüz felcine sebep oluyor. Mimiklerin kontrol edilememesi durumu olan yüz felcinin soğuk dışındaki diğer bir nedeni de enfeksiyon.


“Yüz felci, mimik hareketlerini kontrol eden sinirin fonksiyonunu kaybetmesi sonucunda oluşur. Bunun ana sebebi de soğuğa maruz kalma ya da enfeksiyondur. Yüz felci şeker hastalığı, hipertansiyon, ameliyat, travma ve tümörden de kaynaklanabiir. Hastalığın teşhisini, hastanın yüzüne bakar bakmaz koyabiliriz. Zaten hasta bize, yüz felci olduğunu söyleyerek gelir. Bizim için önemli olan, felcin altındaki sebebi bulmaktır. Yüz felci olan bir kişi kaş kaldırma, göz kapama, diş gösterme, gülme ve yanak şişirme gibi hareketleri yapamaz.

Soğuktan kaynaklanan ya da sebebi tam bilinmeyen yüz felçlerinde kortizon ve B vitamini tedavisi uygulanır.

Tedavi, hastaların büyük çoğunluğunda olumlu sonuç verir. Herhangi bir sebepten dolayı, mesela kulak iltihabından sonra yüz felci meydana gelmişse önce iltihap tedavi edilir. Tıbbi tedavi uygulandıktan sonra fizik tedavi de faydalı olabilir.

Yüz felcine karşı alınacak tedbirlerden en önemlisi soğuktan korunmaktır. Özellikle ıslak yüzle soğuğa çıkmamak gerek. En çok rastlanan sebepler araba camının açık bırakılması veya motosiklet kullananların devamlı rüzgara maruz kalmasıdır. Çok soğuk havalarda rüzgara maruz kalmamak için özellikle motosiklet kullananların atkı ve şapka takması, otomobil sürücülerinin de camlarını uzun süreli açmaması gerekir.”

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.