Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HİKAYE OKUMAZSAN UYUMAM

Anne babalar çocuklara yatmadan önce bir hikaye okuyacak. Çocuk hikaye okunmadan uyumayacak. Okul öncesi çocuklara yönelik bu ilginç projenin mimarı ise Eğitim Sen Sakarya Şubesi.


“Bir hikaye okumazsan uyumam” adlı, okul öncesi çocuklara yönelik proje ile anne babalar çocuklara yatmadan önce bir hikaye okuyacak. Çocuk hikaye okunmadan uyumayacak. Ana sınıfı öğretmenleri çocuklara “Anne babanız bir hikaye okumadan uyumayın” telkininde bulunarak projeye destek verecekler.

Eğitim Sen Sakarya Şube Sekreteri Cemil Cebecioğlu konuyla ilgili şunları söyledi:
“Proje daha okula başlamayan ve okuma yazma bilmeyen çocuğa okuma alışkanlığı kazandıracak ve kitabı sevdirecek. Bugün evlerde akşam bir araya gelindiğinde anne diziye, baba maça dalıyor. Çocukların sorduğu sorulara bile tam olarak cevap verilmiyor. Evdeki herkes kendi halinde. Bu durum en çok da çocuğu olumsuz yönde etkiliyor. Bizim bu projemiz çocukla aileyi yeniden kaynaştıracak. Aile bağlarını kuvvetlendirecek. Evde bir çocuk olduğunun farkına vardıracak. Anne ya da baba çocuğunu yatağına götürüp ona hikaye anlatmasıyla birebir güçlü bir iletişim kuracak. Çocuğa okunan hikaye onun kelime haznesini zenginleştirecek. Çocukça konuşma yerine konuşması düzelerek kitabi bir konuşma imkanı sağlayacak. Çocuğu zorla uyutma sıkıntısı bitecek. Kitap ele alındığında çocuk hemen yatağına koşacak. Çevre, insan ve hayvan sevgisinin yer aldığı güzel konulu, öğretici hikayelerle çocuk uykuya dalacak, kabus görmeyecek. Çocuk sevildiğini, kendisine değer verildiğini görünce kendisine olan güveni artacak. Ruh sağlığı olumlu etkilenecek. Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarında kalan çocukları da bu proje kapsamına aldık. Gönüllü arkadaşlarımız uygun saatlerde oralardaki çocuklara hikaye okuyacak.”

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.