Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BAYRAMDA FAZLA ET TÜKETMEYİN!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Zehra Akören, bayramda kurban eti tüketimine dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyardı. Çok fazla et tüketmek alınan protein fazlalığına bağlı olarak kanımızın asitleşmesine neden oluyor.


Özellikle fazla miktarda yenen kurban etinin sağlığı olumsuz etkileyebildiğini söyleyen Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Zehra Akören, sindirim sorunları olanların daha da çok dikkat etmesi gerektiğini vurguluyor:

“Özellikle kalp, damar ve şeker hastaları beslenmelerine çok dikkat etmeliler. Çok fazla et tüketmek alınan protein fazlalığına bağlı olarak kanımızın asitleşmesine neden olur. Kurban eti, akşam öğününden ziyade, öğlen öğününde tüketilmeli. Sindirimi kolaylaştırmak için de etin üzerine biberiye, kekik, kimyon, kişniş veya anason serpilmesi sindirimi rahatlatır. Ayrıca, etleri kızartma veya kavurma yerine ızgara ya da fırında pişirmek sağlık açısından daha faydalıdır. Kırmızı et, sindirimi zor bir gıdadır. Bu nedenle bayramda öğlen öğününde kurban eti yenilmesini ve yanında renkli bir salata tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Çünkü akşam veya geç saatlerde yenecek kurban etinin hazmedilmesi daha zordur. Sindirimin yavaşlaması akşam hareket kabiliyeti de azaldığından dolaşıma, dolayısı ile kalbe ekstra yük getirir.

Fazla protein kanı asitleştirdiği için organların hızlı yaşlanmasına neden olur. Eğer bayramın ilk 3 günü porsiyon miktarını abarttıysanız, bayramın son günü kendinizi sıvı gıda rejimi ile detokslayabilirsiniz. Yürüyüş yapmayı da ihmal etmemelisiniz.”

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.