Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

NE YAZIK Kİ, ANTİOKSİDANLAR GENÇLEŞTİRMİYOR!

Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, antioksidanların yaşlamanın önüne geçmede bir faydasının bulunmadığı açıklandı.


Araştırmayı yapan İngiliz uzmanlar, genç görünmek uğruna kremlere ve vitamin haplarına para harcamak yerine, sağlıklı beslenmeye çalışmanın ve spor yapmanın daha mantıklı olduğunu söylediler.

University College London'dan Dr. David Gems'in araştırması, yaşlanmayla mücadelede antioksidanların anahtar rol oynadığına dair yaygın inanışı çürüttü.

TEORİ ÇÜRÜTÜLDÜ!
50 yıllık teoriye göre, doku ve hücreler, gıda enerjiye dönüşürken ortaya çıkan tehlikeli oksijen molekülleri olan serbest radikallerin saldırısı altında bulunuyordu. E ve C vitaminleri gibi antioksidanların bu saldırıları püskürterek ve tahribat miktarını azalttığına inanılıyordu.
Bu teori nedeniyle milyonlarca insan vitamin takviyesi aldı ve antioksidan temelli muazzam bir kırışık önleyici krem pazarı oluştu.

Yaşlanma Biyolojisi Uzmanı Dr. Gems ve ekibi, insanlarla birçok geni paylaşan iplik kurtları üzerinde yaptıkları araştırmada serbest radikaller teorisinin doğru olmadığını ispatladı.

Ömürlerinin sadece günler sürmesi sayesinde bilim adamlarına uzun dönemli değişimler hakkında fikir veren iplik kurtları, bedenleri fazla serbest radikalleri öldürecek şekilde genetik değişikliğe uğratıldı. Ancak genetik değişime uğratılmış iplik kurtlarının yaşamlarının diğerlerinden uzun sürmediği görüldü.

Gems, “Bu şu anlama geliyor. Yaşlanmayı defetmek umuduyla E veya C vitamini alıyorsanız, bu doğru değil” diye konuştu.

ABD'de fareler üzerinde yapılan bir araştırma da aynı sonuca ulaşmıştı.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.