|
Tahlil sonucu nasıl? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
dilekdenizelif ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Eyl 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 69 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekdenizelif
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2018 Saat 00:12 |
Merhaba hocam bir akrabamın kızı 15 yaşında, sağlık ocağı doktoru kan tahlili sonucunda, kansızlık var çocuk doktoruna götür demiş. Bende size sorup aileyi öyle yönlendirmek istedim. Kızımız kırmızı et, süt ve ürünlerini, yeşillik türlerini bol tüketiyor. Sonuçlar şöyle.
Glukoz 74 Kolesterol 98 Hdl koleterol 27 Tsh 4.28 B12 165 Wbc 7.71 Rbc 4.5 Hgb 8.4 Hct 27 Mcv 60 Mch 18.7 Mchc 31.1 Rdw 20 Plt 313 Mpv 9.3 Ne 4.93 Lym 1.75 Mono 0.84 Eos 0.17 Baso 0.02 Ne% 63.9
Düzenleyen dilekdenizelif - 12 Eyl 2018 Saat 00:24 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120437 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN, Saglik ocaklarina inanmayin, guvenmeyin.. Baska bir bagimsiz Laboratuvarda; SADECE: "Kan sayimi " yaptirip bana yazin.. RBC:4,5 ama HGB:8,4 ,ayrica: MCV, MCH ve MCHC dusuk, "Mikrositer anemi" olabilir, tedavi gerekmez..
|
|
![]() |
|
dilekdenizelif ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Eyl 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 69 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekdenizelif
Hocam dediğiniz gibi aile labaratuvarda yaptırdı kan sayımı ayrıca kız her ay düzenli adet görüyor, uzun sürmüyor, yoğun olmuyormuş. Kan ilacı kullandığında yükseliyor kullanmadığında düşüyormuş. Size sormamı istedikleri neden kansızlık oluyor burdaki bazı doktorlar midede sorun olabilir bağırsakda olabilir üni ya da araştırma hastanesinde araştırılması lazım demişler. Bende sizin bizi yönlendireceğini telaş etmemeleri gerektiğini söyledim. Cevabınızı bekliyoruz. Kan sayımı sonucu şöyle.
Lökosit (wbc) 7.57 Eritrosit (rbc) 4.79 Hemoglobin (hgb) 9.2 Hematokrit (hct) 31.3 Mcv 65.3 Mch 19.2 Mchc 29.4 Trombosit (plt) 345 Rdwsd 47.1 Rdwcv 24.5 Pdw 11.3 Mpv 9.7 P-lcr 24 Pct 0.33 #Nötrofil 4.99 #Lenfosit 1.31 #Monosit 0.91 #Eozinofil 0.33 #Basofil 0.03 %Nötrofil 65.9 %Lenfosit 17.3 %Monosit 12 %Eozinofil 4.4 %basofil 0.4
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120437 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Butun degerlerde YUKSELME VAR!!! Biraz etli gidalarini arttirsin, Sabahlari kahvaltida bile; Sucuk, Pastirma yesin… 1 ay sonra, son gittiginiz laboratuvarda tekrar Kan sayimi yaptirin ve bana yazin..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekdenizelif
Hocam yeni yapılan test sonuçlarını yazıyorum.
Tsh 4.98 B12 271 D vit 4.54 Wbc 6.91 Rcb 4.82 Hgb 12.4 Hct 37.1 Mcv 77 Mch 25.7 Mchc 33.4 Rdw 16.2 Plt 286 Mpv 10.7 Ne# 3.51 Lym# 2.24 Mono#0.72 Eos# 0.41 Baso# 0.03 Ne% 50.9 Lym% 32.4 Mono% 10.4 Eos% 5.9 Baso% 0.4 Hocam başka konu açmamak adına burdan diğer sorularımı sormak istiyorum. Ben 34 yaşımdayım ve 6 senedir sol kulağımda duyma azlığı yaşıyorum. Kbb ye gidiyorum pislik var deyip temizleyip gönderiyodu. Bi nebze düzeliyordu kısa bi süre sonra tekrar bu kez işitme testi yapıldı orda çıktı az duyduğum. Ama görünürde bişey yok ameliyatla bakıcaz denildi ben korktuğum için kaldı öyle. Ama gittikçe kulağımı kullanamıyorum bana ne önerirsiniz hocam. 3 buçuk yaşındaki kızım eylül ve haziran ayları arasında geçmeyen nezle grip yüzünden onunda kulaklarında duyma sorunu var. Arada iliadin kullanıyorum (3gün) gece cold mix. Diğer zamanlar serum sıkıp sümkürtüyorum. Ama hep hasta hep tıkalı. Bitmiyor. Haliyle 8 aylık oğlumada bulaşıyor aynı şekilde onada uyguluyorum. Doğru mu yapıyorum. 8 aylık erkek bebek 7 kilo 67 cm baş çevre bilmiyorum. 41.haftada 3750 49 cm doğmuştu.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sinirsel tip, isitme kaybi varsa, yapilacak bir sey yok.. Bu tip isitme kaybi, bazi ilaclarla da olur.. Ibufen, Aspirin, Naproxen, Kinin, Idrar sokuculer, Allerji ilaclari, Gentamisin ve benzeri antibiyotikler, isitme kaybi yapabilirler. Her iki cocugunuzda da; benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Anemi durumu; TAMAMEN duzelmis durumda... 8 aylik olanin; 1,5 kilo eksigi var.. Gunde en az 600ml SUT veya sutlu gida aldigindan emin olun..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Mar 2019 Saat 19:37 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekdenizelif
Teşekkür ederim hocam ben kendimi bildim bileli ilaçlarla yaşadım diyebilirim. Nezle antibiyotik, grip abtibiyotik ya da penisilin iğne, baş ağrısı ağrı kesici. Artı 9 sene çocuk tedavisi gördüm yine hap iğne ilaç. Anladığım kadarıyla böyle yaşamaya alışmak zorundayım.
Evet hocam dediğim gibi hep ilaçla içiçeydim taa ki sizi buluncaya kadar. Artık ne kendime ne çocuklarıma GEREKSİZ İLAÇ vermiyorum. Çocuklarımda gördüğüm ya da kafama takılan konuları hemen siz ne demişsiniz diye önce makalelerinizi yazılarınızı mailleri sual cevapları okuyorum, uyguluyorum. Size minnettarım. Bu kadar sık hasta olmamaları için ne gibi önlemler alınmalı. Çok titiz değilim her gün dışarıya çıkartıyorum. ( komşumla aynı yaşıt çocukları 7/24 evden çıkartmıyor onlar hiç hasta olmuyolar). Ben nerde yanlış yapıyorum anlamıyorum hocam Hocam oğlum hep anne sütü aldı kendi istediğinde ben teklif ettiğimde, ama çok iştahlı değildi üstelik sürekli gribal enfeksiyon yaşıyor. Ek gıdayı ne kadar yerse ama inek sütü vermedim yoğurt ayran veriyorum ölçmedim ne kadar tükettiğini. Nasıl bir beslenme şekli yapayım hocam
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Isitme kaybiniz bu kadar cok ilac kullandiginiz icin..Ilaclardan , mumkun oldugunca UZAK durun, hic olmazsa mevcut durumunuzu muhafaza edersiniz.. Cocuklarinizin cok hasta olamsini kafaniza takmayin. Ilaclardan uzak durursaniz, onlarinda bagisikliklari gelisir.. Buyume icin, gunde en az 600ml sut/sutlu gida almasi SART.. Ek gidalar sadece, karnini doyurur.. Sut harici ne verdiginizinde hic onemi yoktur, ne verirseniz verin.. Ilaveten, gunde 1 kuru kofte kadar etli gida ve biraz meyva alsin. Lutfen okuyun.. Bu konular cok anlatildi. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Mar 2019 Saat 04:51 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|