Merhaba arkadaşlar , Yeni üye olduğum bu sitede iyi paylaşımlar dileği ile sizlere sez. sonrası vajinal doğum (ssvd) gubundan bahsedeceğim.
1 sene önce SAĞLIK BAKANLIĞImızın doktorlara yönelik bir talimatnamesini okudum.Diyordu ki :
'' 2 sezeryan yapmış anne eğer isterse normal doğum yapabilir. Bu konuda teşvik edin..''
BUNUN ÜZERİNE..
yerli ve yabancı siteleri , doktor raporlarını , araştırma yazılarını okudum.
ssvd konusunda çalışmalar yapan Kanadalı , Amerikalı , İngiliz kuruluşlarla yazıştım ve ssvd yapmış ( türk ve çoğunluğu yabancı )annelerle konuştum.
SONUÇ ..
Ssvd 25 senedir Amerika ve Avrupa da yapılıyor.
Sezeryan sonrası sezeryan olmak ssvd den daha tehlikeli.
2-3 ve 4 sez. sonrası normal doğum yapmış onlarca anne var Avrupa da ve Amerika da
Hatta Avrupa da evde ssvd oldukça yaygın.
Ne yazıkki Türkiye de Dr.lar bu konuda hala çekimser kalıyorlar SAĞLIK BAKANLIĞI mızın talimatnamesine karşın.
VE...
1 sene önce ben de bir grup kurdum. SSVD yapmış anneleri buldum ve grubumuza üye oldular. Bütün belgeleri buraya ekledim.SSVD yapan dr.ları buluyoruz ve eklemeye devam ediyoruz.
Ayrıca ssvd aypmış annelerin ( grubumuzdakiler dahil ) hikayelerini de ekledim
AMACIM .
SSVD hakkında annelerimizi bilgilendirmekti.
GEÇEN HAFTA,
Bir arkadaşımız 4.650 gr. bir bebeği dr. eşliğinde normal ve sağlıklı bir şekilde doğurdu
ŞİMDİ,
Grubumuzda üye olmadan önce ssvd yapmış 3 anne ,
Üye olduktan sonra doğum yapmış 3 anne ,
ve doğumunu bklediğimiz 2 anne var.
SİZLERDE
Bu konuda bilgi sahibi olmak , dökümanları okumak ve bizlerle paylaşımda bulunmak isterseniz imza kısmımda adresi buluna grubuma üye olabilirsiniz.
adres
Sevgilerle
Düzenleyen fatoş - 05 Nis 2008 Saat 23:47