|
Samyeli mantarı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Aysintskn ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Aysintskn
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Şub 2021 Saat 10:35 |
Merhaba Kadir Bey, kızım 10.5 yaşındayken sırtında 3 nokta gördüm. Cildiyedr numara kalmadığı için çocuk Dr. Na gösterdim. Güneş lekesi dedi. Daha sonra genişledi ve cildiyeye götürdüm hemen samyeli mantarı dedi. 1 şampuan ve krem verdi. (12 yaşında olacak) Dün baktım omuzlarında da var. Bunun başka bir çaresi var mıdır? İyot çok etkili diye okudum mantar için deneyim mi? Şampuan konazol krem ise zalain
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120449 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Goruyorsunuz, Turk doktorlarinin perisanligini!!!
"Gunes lekesi" diye bir sey YOK.. Gunes yanigi vardir.. O da bu sekilde olmaz. "Samyeli mantari" diye bir sey yok.. Bu hastaligin mantar enfeksiyonu oldugunun bilinmedigi zamanlarda; "Sam yeli vurmus" denilirdi.Sonradan; bunun, "Pityriasis versicolor" denilen bir hastalik oldugu ve bunun "Malessesia furfur" denilen bir mantar ile olustugu anlasildi. Normal kimselerde farledilmesi cok zordur. Gunes isigina cikildiginda, renk farki daha bariz oldugu icin, plajlarda, "Sam yali" ile oldugu dusunulmustu!!! Evet dogrudur, bir defa; Tenturdiyot surmekle bile iyilesir. |
|
![]() |
|
Aysintskn ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Aysintskn
Çok teşekkürler🙏 mavi bir ışıkla baktığında parladı sırtındakiler. Yani mantar dedi. Hemen sürüyorum baticon. Çok çok teşekkür ederim tekrar iyi ki varsınız.. Var olun hep...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120449 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Baticon yerine; klasik "Tenturdiyot" kullanin..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Aysintskn
Hocam çok yordum sizi ama eczaneyi aradım tentürdiyot artık satılmıyormuş. Evde baticon, Povidone %10 ve lugol %5 var. Ayrımlarını bilmiyorum ama hangisini kullanayım?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Lugol kullanin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|