Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - paranox fitil doz aşımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

paranox fitil doz aşımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zencefil09 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: paranox fitil doz aşımı
    Gönderim Zamanı: 16 Kas 2018 Saat 00:41
Kadir bey merhaba. Ben sizi çok geç buldum. Bu yüzden ne yazıkki kızımla ilgili türk doktorlarına güvenerek çok büyük bir hata yaptım.
Kızım 20 günlükken bir gece bir türlü susturamadık. Canı yanmış gibi saatlerce ağladı. Biz de sabaha karşı dayanamayıp acile görürdük. Nöbetçi çocuk doktoru karnı kaskatı olmuş gazı ve ağrısı var diyerek kağıda paranox fitil yarım yazdı. Bunu acile verin orda yapsınlar fitili dedi. Acile indik orda genç bir çocuk vardı sadece. Muhtemelen doktor bile değil. Kağıdı verdik. Fitili getirdi. O an eşimle birbirimize bu kadar kocaman bir fitili nasıl uygulayacak ki demiştik çok iyi hatırlıyorum. Fitil yapıldı eve geldik. Kızım fitilden 2 saat sonra kakasını yaptı sonra da uzunca uyudu. Biz de işe yaradığını düşünüp rahatladık. Buraya kadar bi sorun olmadığını düşünüyorduk. Sonra kızım 6 aylıkken çok ateşi çıkınca doktorumuz paranox s fitil alıp yarım verin demişti. O zaman paranox fitili görünce kızım 20 günlükken yapılanın paranox s fitil olmadığını hatta yarım bile olmadığını anladım. Çünkü kızıma yapılan fitil çok daha büyüktü. Biraz araştırınca muhtemelen paranox fort 240 mg yapıldığını tahmin ediyorum. Ve bütün yapıldı. Bu durumu farkedince doktorumuza sordum o da bir kerelik kalıcı bir hasar bırakmadığını söylemişti. O yüzden başka tahlil yaptırmadık. Ama kızım 12 aylık olduğunda doktorumuz check up tarzı bir sürü kan tahlili istedi rutin olarak. Onları yaptırdığımızda kızımın karaciğer enzimleri yüksek çıktı. Kreatinin de düşük çıktı. Durum böyle olunca benim yine aklıma o 20 günlükken kızıma yapılan yüksek doz fitik geldi. Kızımın karaciğeri bu yüzden kalıcı bir hasar görmüş olabilir mi Kadir bey ? Bununla ilgili araştırmaya gitmeli miyiz ? Karaciğerle ilgili daha ileri terkikler ve ultrason mu yaptırsak ? Nasıl anlayabiliriz o fitilin hangi organlara ne şekilde zarar verdiğini ? Araştırırken parasetamol ve fenobarbitalin beyine de zarar verdiğini okudum. Kızım şuan 18 aylık, konuşamıyor. Anne dışında bir kelimesi de yok. Bunun sebebi de o fitil olabilir mi ? Lütfen bize bir yol gösterin Kadir bey, hangi bölüme gidelim ? Hangi tahlilleri yaptıralım ? Nasıl anlarız kızımın zarar görüp görmediğini ? Sizden başka artık hiçbir doktorun sözüne güvenemem. Lütfen yardım edin çok endişeliyim ve üzgünüm. Kızıma daha 20 günllükken bu kadar yüksek dozla geri dönüşü olmayan bir zarar mı verdik?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120478
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2018 Saat 03:52
EGER, 24 saat icinde , sadece 1 defa, yarim ParaNox240 yapilmis olsa; VE cocuk o zaman, 3,5 kilo olsa; 
Gunluk doz olan, 210mg'in altinda kaliyor. Ayrica da; aradan 12 ay gecmis, hicbir etkisi kalmaz.
Bosuna telas ediyorsunuz, bir sey yapmayin. 

O zamanlar yazilarimi okumus olsa idiniz, 20. gun aksami "Gaz sancilarinin" baslayacagini bilirdiniz.. 
Neyse!!! 
1 yasinda, NE konusmasini bekliyorsunuz??? 
O SAHTEKAR doktorlarin yaptiklari "1 yas cek-up'larina" sakin inanmayin ve ciddiye almayin.
Onlarin tamami tuzak.. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.