|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
akasya2213 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 356 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akasya2213
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 May 2017 Saat 21:52 |
Hocam merhaba.
16.5 kilobir çocuk icin macrol 250 mg reçete edilmesi dogrumudur.icini okudum 40 kg altı cocuklar icindir yazıyor.oysa 125mg da 20 kg ve alti için??yoksa hesap aynimi 250 mg da 2.5 ml 125 mg da 5 ml tam iki katı.250 mg yazilmasi dogru mu yanlis mi.tesekkür ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120405 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Macrol, yan etkileri cok fazla oldugundan, hic tercih etmedigim bir antibiyotiktir.. Ancak, "Kultur&Antibiyogram" sonucu, mecbur kalirsam kullanabilirim.. Bu yasta bir cocuk icin; Augmen..n400, gunde:2x1 olcek (5ml) tercihimdir. NOT: Antibiyotik gereken durumda; ATES+Agizda pis koku+Dil ustunde silme pas tabakasi olur. |
|
![]() |
|
akasya2213 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 356 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akasya2213
Hocam sizden cok sey öğrendim.ofiste fırsat buldukca gecmise dönük mesajlari okuyorum okuduklarimdan anladigim antibiyotik kullanmamiz gerekiyor.rvet dilde pas agizda pis koku ve yüksek ates var.peki 3 doz macrol 250 mh 2.5 ml verdim.simdi biraksam ve augmentinr geçsem birsey olurmu.hani diyorlar ya yarim birakinca mikrop direnc kazanir. yo ilaca. Yoksa devammi edeyim bu arada kültür sonucumuz yarın çıkacak
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120405 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
HEMEN gecin... Antibiyogram sonucuna gore degistirdiginde, "direnc"mi kazaniyor????
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|