Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kanda iltihap
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkanda iltihap

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yiğitselda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yiğitselda Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kanda iltihap
    Gönderim Zamanı: 18 Mar 2014 Saat 23:41
hocam benim oğlum 13 aylık,, daha öncemalrotasyon ve reflü teşhisiyle bağırsak ve antireflü opeasyonları geçirdi bundan 6 ay önce.
doğduğundan beri yemek yememe problemi var, hala da devam ediyor. bu şikayetle doktora gittik. kan tahlili yapıldı bir ay önce kanda iltihap çıktı antibiyotik iğne kullandık, ve bugün yine aynı şikayetle gittik doktora yine kan idrar tahlilleri yapıldı, tüm batın ultrason istendi ve  yine kanda iltihap var. yalnız benim  oğlum hasta değil yani gribal birşey yok görünürde. boğaz ve kulak kontrolü normal. ateşi yok.
      peki bu sürekkli yineleyen kandaki iltihap neden ileri geliyor olabilir. 
      ve oğlumun ağzı sürekli balgamlı gibi. sanki ağzındaki tükrük değil de sümük. bu nedir sizce.
    tahlil sonuçlarını değerlendirirmisiniz. çok korkuyorum ameliyatla ilgili bi sıkıntı olabilir mi,,,
    yememesi beni bitirme noktasına getirdi artık,, yutmayı bile bilmiyor,, hala yatar pozisyonda burnunu sıka sık zorla bikaç kaşık yiyor.. 
tahlil sonuçlarını yazıyorum...
  HEMOGAM
WBC- 20.47
BAS- 0.10
BAS-0.5
NEU-6.39
NEU-31.2
EOS-0.25
EOS-1.2
LYM-12.77
LYM-62.4
MON-0.96
MON.4.7
ALY-0.09
ALY-0.4
LIC-000
LIC-000
RBC - 4.94
HGB-12.3
MCV-77.00
MCH - 24.9
MCHC 32.3
RDW CV  13.7
RDV SD 45.3
HCT 38.0
PLT 457
MPV 8.2
PDW 15.5
PCT 0.375

İDRAR KÜLTÜRÜ 
bol amorf fosfat kristali
ubg normal
ket 2+
bld neg
proneg
nit neg
leu neg
glu neg
ph  5.5

üreme olmadı....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120528
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2014 Saat 23:48
Kaninda "Iltihap" YOK... Sadece; Sepsis ile enfeksiyon farkini bilmeyen, aptal doktorlar var... WBC'nin yuksek olmasina; Enfeksiyon denir...
Sepsi denilebilmesi icin:
a) Klinik olarak su 3 arazdan en az ikisinin mevcut olmasi gerekir:
   1- Yuksek solunum hizi
   2- Yuksek kalp atim hizi
   3- Doku oksijenizasyonunda azalma
b) Kan kulturunde, bakteri uremesi...

Hic korkmayin, bu aptallar ya bilmediklerinden, yada cakallik olsun diye sizin cocugunuzdaki Enfeksiyona; Sepsis diyorlar..
Sadece agizdan antibiyotik almasi yeterlidir.
Idrari temiz, IYE yok....
Yukarı Dön
yiğitselda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yiğitselda Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2014 Saat 23:52
sayın hocam yorumunuz içimi rahatlattı,,
doktor böyle bir şey nadir görülebilen bir şey dedi anlam veremediğini söyledi,,ishali, ateşi boğaz ve kulak ağrısı olmadan kandaki bu değer nasıl böyle yükselebilir dedi. üstelikde antibiyotik vermedi bu sefer biraz bekleyelim ateşi de yok dedi,, sizce ne yapmalıyım...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120528
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2014 Saat 07:18
Atesi yoksa, kesin Laboratuvarda bir hata yapildi... Genel durumu da iyi ise, kesin hata var...
Bazi "Sepsis"lerde, WBC dusuk ve atesde hic olamayabiliyor ama boyle hastalarin da, "Genel durumlari" cok kotu oluyor..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.