|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ekagan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 31 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Oca 2017 Saat 22:53 |
Merhaba hocam.
40 aylık oğlumuzun kan sayımında kan üre azotu 42 mg/DL çıktı. Referans değerleri 10-36 mg/DL idi. mayomedicallaboratories'e göre 7-20 mg/DL arasında olması gerekiyor. Biraz araştırınca endişelendim. Bu değer böbrek yetmezliğine mi işarettir?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120461 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayak ustlerine Bas parmaginiz ile bastiraral odem olup-olmadigina bakin.. Odem yoksa, baska bir Laboratuvarda; BUN ve Kreatinin baktirin, bana yazin.. |
|
![]() |
|
ekagan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 31 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ödem varsa ayak üstlerine bastırınca ne olacak? Kan sayım için özel hastane mi eğitim araştırma mı tercih etmeliyiz? Fark eder mi
Bir hafta önce ailecek birer Devit-3 ampul içmiştik. Bunun etkisi olabilir mi? Bu arada kan sayımı aç karna yapılmadı. Çocuk için önemli olmadığı söylendiği için. Düzenleyen ekagan - 31 Oca 2017 Saat 20:36 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120461 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Normalde; bastirinca, parmaginizin izi kalmaz.. Odem oldugunda, bas parmaginiz bir "cukurluk" birakir. Bu, bobreklerinizin veya kalbinizin iyi calismadigini gosterir. Kan sayimi icin; hastanelerden ziyade; Ozel Laboratuvarlari tercih edin. D vitamini ile bir alakasi yok. Ac karnina bakilmasi gerekir.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Köklü bir özel laboratuvarda BUN ve kreatinin değerlerine tekrarlı baktırdım. BUN 15 mg/dL, kreatinin önceki sonuca yakın 0,33 mg/dL çıktı. Ödem belirtisi de yok. Çocuk doktorumuz ilk tahlildeki BUN değerinin (42) dahi normal olduğunu söylüyor. Son tahlildeki değerler sınırlar içinde olsa da BUN kreatinin oranı 12-20 aralığında çıkmıyor. Sizce bir sorun var mı? BUN kreatinin oranını önemsemeli miyim?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hic bir sorun yok... SORUN, sizi bu sekilde panikleten doktorda!!!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|