Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
handans
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
|
Konu: iliadin Gönderim Zamanı: 28 Oca 2014 Saat 02:32 |
Hocam ;iliadin pediatrik damla yerine iliadin merck kullanmışım.kızımın 2. dozu damlattıktan sonra şiddetli burun kanaması oldu.İlacın yan etkisi mi?ne yapmam gerek ?İlaçla ilgili değilse de ne yapmam gerek.Şu an damlatmıyorum kızım sadece esneyince kulağının ağrıdığını söylüyor.Bilginize... şimdiden teşekkür ederim...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120521
|
Gönderim Zamanı: 28 Oca 2014 Saat 06:18 |
Eriskinler icin icin "ILIADIN DAMLA" varmi imis? Benim bildigim, eriskinler icin sadece"sprey" formu vardi. Bir defa damlatmakla pek bir zarar olmaz..Kanamanin gecmis olmasi lazim.
|
 |
handans
Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Oca 2014 Saat 11:51 |
Hocam; kanama geçti ama , travması duruyor:)) ...Kızım burnunu devamlı kontrol ediyor..yine kanar diye endişeli ..Bu memlekette her şeyi her adımda kontrol etmek gerekliliğinden yoruldum..tekrarlarsa buruna tampon mu yapmak doğru uygulama mıdır?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 Oca 2014 Saat 19:39 |
tampon gerekmez. Tampon yaparsaniz, cikarirken "pihtida" gelecegi icin, tekrar kanama olabilir.
Sadece; iki parmaginiz ile burun kemiginin hemen altini sikin.
|
 |
afet
Üye
Puanlar: 89
|
Gönderim Zamanı: 29 Oca 2014 Saat 02:49 |
Dr.KadirTugcu Yazdı:
Eriskinler icin icin "ILIADIN DAMLA" varmi imis? Benim bildigim, eriskinler icin sadece"sprey" formu vardi. Bir defa damlatmakla pek bir zarar olmaz..Kanamanin gecmis olmasi lazim.
|
Kadir bey bende arkadaş sayesinde farkettim.4.5 yaşındaki oglum ve 18 aylik kizim 2 hafta once grip olmuşlardı kulaklari agriyinca eski maillerinizden bakarak esime eczaneden iliadin cocuklara gore diye iliadin damla aldirmistim.daha once hic kullanmadigim icin farketmemistim bu yaziyi okuyana kadar benimkide iliadin merck % 0.025 damla imis ve ben bunu cocuklarima kulak agrilarini bir turlu geciremedigim icin 3*2 SEKLINDE BIR GUN ARA VEREREK TAM 3 KERE TEKRARLADIM ve hala kulak agrilari oluyor baslarda sag kulak idi simdi ara ara sag ve sol kulak agriyor.ayrica 2 gundur öksürük disinda domuz gribi belirtilerinin hepsi duzelmisti bugun oksuruk artti ve burun aakintisi gene basladi.ilacin prespektusunde 2 yasindan kucukleri kullanamaz yaziyor.daha oncede okumuzdum ama sizin maillerde gorunce eczacida cocuklarima gore verince onemsememistim.hocam cocuklarima ne gibi zaralari olmustur ne yapmam lazim kendimi coook kotu hissediyorum. Galiba yeni grib enfeksiyonu aldilar?? Bu cocuklarin kulak agrisi niye gecmiyor hocam?ogluma ve kizima geniz eti teshisi koymuslardi ayrica oglumunda her iki kulagindada son raddeye gelmiş sivi vardi ameliyat demislerdi ikisinede sizinle daha once yazism8sdik ameliyatları iptal ettik.dort gozle cvp bekliyorum.saygilarimla...
|
EvliMutluÇocuklu
|
 |
handans
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Oca 2014 Saat 09:03 |
Aptallığım yüzünden başka anneleri de telaşlandırdım:( ..Evet büyükler için illiadin damla şeklinde yok..spreyi var..Merck firma adı..panik şuradan başladı.kutu üstünde pediatrik yazıyor fakat şişe de hiç bir ibare yok..tekrar özür dilerim..kulak derdinden bunalmış anneler beni anlayacaktır umarım..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Oca 2014 Saat 19:14 |
Maalesef, ulkemizde, her turlu urun uzerinde, "Etiketleme" kulturu cok zayiftir.. Eskiden Hifsissihha asilarinda butun etiketlerde sadece; Kocaman bir "Saglik Bakanligi" yazisi ve sadece asinin adi yazardi. Asinin ne miktarda yapilacagi, dozu, icerigi hakkinda tek bir malumat yoktu.. ben bunu bir Saglik bakanligi yetkilisine anlattigimda, bana bu bilgilerin "egitimlerde' verildigini etikette yazmasina gerek olmadigini soylemisti... Devlette bile; boyle bir zihniyet oldugundan, firmalarin bu kadar bilgi vermeleri bile bir mucize!!
Unutmayin, siz "gelismis " bir ulke vatandasi degilsiniz... Amerika da "Devlet", halkin devletidir. Bizde, "Halk" devletin malidir... Devlet ne verirse, o kadarina razi olursunuz. SIKAYET EDEMEZSINIZ.
|
 |
afet
Üye
Puanlar: 89
|
Gönderim Zamanı: 30 Oca 2014 Saat 00:14 |
afet Yazdı:
Dr.KadirTugcu Yazdı:
|
Kadir bey bende arkadaş sayesinde farkettim.4.5 yaşındaki oglum ve 18 aylik kizim 2 hafta once grip olmuşlardı kulak kulaklari agriyinca eski maillerinizden bakarak esime eczaneden iliadin cocuklara gore diye iliadin damla aldirmistim.daha once hic kullanmadigim icin farketmemistim bu yaziyi okuyana kadar benimkide iliadin merck % 0.025 damla imis ve ben bunu cocuklarima kulak agrilarini bir turlu geciremedigim icin 3*2 SEKLINDE BIR GUN ARA VEREREK TAM 3 KERE TEKRARLADIM ve hala kulak agrilari oluyor baslarda sag kulak idi simdi ara ara sag ve sol kulak agriyor.ayrica 2 gundur öksürük disinda domuz gribi belirtilerinin hepsi duzelmisti bugun oksuruk artti ve burun aakintisi gene basladi.ilacin prespektusunde 2 yasindan kucukleri kullanamaz yaziyor.daha oncede okumuzdum ama sizin maillerde gorunce eczacida cocuklarima gore verince onemsememistim.hocam cocuklarima ne gibi zaralari olmustur ne yapmam lazim kendimi coook kotu hissediyorum. Galiba yeni grib enfeksiyonu aldilar?? Bu cocuklarin kulak agrisi niye gecmiyor hocam?ogluma ve kizima geniz eti teshisi koymuslardi ayrica oglumunda her iki kulagindada son raddeye gelmiş sivi vardi ameliyat demislerdi ikisinede sizinle daha once yazism8sdik ameliyatları iptal ettik.dort gozle cvp bekliyorum.saygilarimla... | Kadir bey ben o zaman aynı şekilde iliadini kullanmaya devam edecegim?? Hocam bu cocuklarin kulakları neden duzelemiyor.8liadini birakip serum fiz.basladigim en fazla 2. Gunu agri gene basliyor.bu kadar iliadin kullanmanin 3 gunde 1 gun ara verilerek devam edilirse zarari olmayacagini sizden ogrendim.ama ne yapacagimi sasiriyorum.soylediklerinizi uyguluyor ilac hicbir sekilde kullanmiyorum.birde son zamanlarda kizim emerek uyudugu zaman agzindan salya akiyor?? Saygilarimla...
|
EvliMutluÇocuklu
|
 |