Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - iliadin ve uyku hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumiliadin ve uyku hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
didemipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 203
Mesajın Direkt Linki Konu: iliadin ve uyku hakkında
    Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2013 Saat 13:41
hocam iki sorum olacak,

1. 34 aylık kızımın gece horlamasıyla ilgili yazmıştım, tatildeydik ve horlama tatilde başladı, tatil süresince devam etti. Tatilden döndük ve horlama 1 aydır devam ediyor, serum fizyolojik, cold mix, geceleri sicc nasal krem kullandım hiç fayda göremedik. uyurken çok zor nefes alıyor burnu tıkalı gibi ama sanki boğazdan geliyor hırıltı. bademcikleri şiş boğazını nerdeyse kapatmış gibi ama boğaz ağrısı vs. yok. iştahı 2 gündür kapalı ama zaten çok yiyen bir çocuk değildi. iliadin denemek istiyorum damla yerine sprey almışım, 0.025 pediatrik sprey yazıyor. Hocam bunuda damla gibi her iki burun deliğine iki keremi sıkacağım? Yoksa tek fıs mı?

2. Birde gece uyku sorunu başladı, gece yatağında uyumak istemiyor, uyandığı zaman başka yere yatma konusunda ısrar ediyor, korktuğunu düşünüyorum. Birkaç kere yaramazlık yaptığında yatağına bırakmıştım ağlamıştı ondan olabilirmi? birkere de yine yaramazlık yaptığında karanlık odaya götürürüm diye korkutmuştum Sebep bunlar olabilirmi? ne yapmam lazım?
Yukarı Dön
Gamze Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dora'nın annesi

Puanlar: 9496
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2013 Saat 14:03
Kadir Hocamızın daha önce cevap vermiş olduğu "İliadin" hakkındaki sorunuzun linki aşağıdadır, geçmiş olsun...

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2013 Saat 23:39
çok teşekkürler, sipraktin ile ilgili soruma cevap aldım ama uyku ile ilgili soruma cevap alamadım, kadir bey gördüyseniz cevap verin lütfen.

birde kızım bu gece ateşlendi, 39 derece ateşi var, sürekli ağzında bişey varmış gibi yutkunuyor, çok hırıltılı nefes alıyor. ağzında bir koku var ama o koku ateşlenmeden önceki 2 günde çıktı, ağzından nefes aldığından oluyor diye düşünmüştüm. antibiyotiklik bir durumu varmıdır. hocam cevap verin lütfen.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120516
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2013 Saat 10:04
Korkutmanız iyi olmamış. Ama merak etmeyin, zamanla düzelecek.
Eğer burnunda "su gibi" bir akıntı ve öksürük başladı ise, Grip geçiriyor demektir. İlaç gerekmez. sadece Serum fiz, limonlu bal ve ColdMix kullanın.
Eğer; dilinde "pas" ve ağızında pis bir koku başladı ise, antibiyotik gerekir. (Aug..400 Günde:2x1 ölçek olabilir)..
bu devrede SİPRAKTİN KULLANMAYIN.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2013 Saat 10:13
hocam dün geceden beri düşmedi ateşi, burun akıntısı yok aksine burnu oldukça tıkalı bir aydır böyle, zor nefes alıyor. iliadin sıktım sabah 7 de açılmadı hala. ağzının acıdığını söyledi, boğazı ağrıyor olabilir. ağzında değişik bir koku var ama emin olamadım, ateşlenmeden 2 gün önce başladı koku, uyurken ağızdan nefes aldığı için olabilir diye düşünmüştüm.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2013 Saat 16:09
Diline bakabildinizmi? Pembe ise, antibiyotik gerekmez. En garantı yol, bir "Kan sayımı" yaptırıp, WBC değerine bakalım. Yüksek çıkarsa, antibiyotik başlanır.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2013 Saat 00:02
hocam dilinin üstü beyaz ve biraz sarımsı. dili herzaman beyaz oluyor süt içtiği için, sarılıkta portakal suyundan heralde. ben anlayamadım. ateş düşürücüye rağmen düşmeyen ateşi var.

burun tıkanıklığı had safada. iliadin başladım bugün, serum fizyolojik, vics, gece yatarken sicc nasal kullandım. sıcak su buharı tutuyorum, oturur vaziyette uyuyor. geniz akıntısı var sanırım sürekli yutkunma hareketi yapıyor, boğulur gibi olup yutkunuyor. ona rağmen ağızdan nefes alıyor, horluyor. bir defa nefes almadığını farkettim, silkeledim nefes aldı. geceyi nasıl atlatırız bilmiyorum

Düzenleyen didemipek - 04 Ağu 2013 Saat 00:23
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2013 Saat 09:02
1- Grip geçiriyor, antibiyotik bir işe yaramaz.
2- Merak etmeyin, nefesini tutup intihar edemez.
3- Serum fiz ( gerekirse, İliadin ped. damla) , Limonlu bal ve ColdMix bu devreyi rahat atlatmanızı sağlar. Eski mail ve Alt Forum yazılarını okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.