Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İdrar tahlili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İdrar tahlili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
iparkatre Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İdrar tahlili
    Gönderim Zamanı: 01 Mar 2023 Saat 20:04
Merhaba Kadir bey. Ani idrara sıkışma, sık idrara çıkma, alt karında ağrı ve huzursuzluk gibi şikayetlerim vardı. İdrar tahlilinde nitrit negatif, BLD eser, LEU ise + yazıyor. Kan tahlilinde EGFR 88.5 mL/dak/1,73m2, BUN 14.5 mg/dL, kreatinin 0.82 mg/dL, üre 31 mg/dL. Ürolojiye gitmiştim, üriner sistem ultrasonu da istemişti. Onu da yaptırınca sonuç göstereceğim. Bugün jinekolojik muayene de oldum. Onda sıkıntı yok ama USG yapılırken doktor mesanede enfeksiyon göründüğünü söyledi. Bu durumda nitrit negatif olsa da İYE mi oluyor yoksa mesane enfeksiyonu ayrı bir şey mi? Cranberry işe yarar mı bu durumda da? Nasıl kullanmalıyım?

Düzenleyen iparkatre - 01 Mar 2023 Saat 20:04
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120478
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2023 Saat 21:27
Kesinlikle; ne mesanede, ne de idrar yollarinda iltihap YOK! 
Cranberry deneyin. 
Bobreklerle ilgili bir sey yok. 
Zaten; arkasi gelmedi ise, onemli bir sey yokmus demektir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Mar 2023 Saat 21:28
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2023 Saat 07:02
Şikayetlerim devam ediyor. Gece bile 4-5 kere idrara çıktığım oluyor ve alt karındaki huzursuzluk hissi can sıkıcı çok. 2022 Nisan ayındaki idrar tahlilinde de lökosit pozitif ama kan görülmemiş, şimdi eser miktarda kan da var. Benim bu şikayetlerim iki yıldır ara ara oluyordu ama bu kez daha uzun sürdü. Sizden öğrendiğim nitrit negatif durumunda iye olmaz ama semptomlarım fazla. Cranberry ve bol su denemesi yapayım, bakayım nasıl etki edecek. Mesaneyi tutan otoimmun bir durum da olabilir mi diye düşünüyorum.

Düzenleyen iparkatre - 02 Mar 2023 Saat 07:04
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2023 Saat 17:43
Idrar sayisindan ziyade, gunluk (24 saatlik) idrar hacmi onemlidir. Cikan idrar miktarini olcup, bana bildirin.
1- Eger normal hacimde idrar cikariyorsaniz; "Norojenik mesane" (sinirsel ) olabilir.
2- Normalden fazla idrar yapiyorsaniz, o ayri konudur, onu o zaman konusuruz. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2023 Saat 22:29
Mesela bugünkü idrar miktarı 1.5-2 su bardağı kadar aşağı yukarı. İdrar yapmak için ıkınıyorum mesanede tam boşalma olsun diye. Üşüdüğüm zaman ya da çok su içtiğimde idrar miktarı artıyor. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2023 Saat 23:01
  " idrar miktarı artıyor. " Benim icin bu lafin, hicbir anlami yok. Miktar belirtin.
Bu miktarlar, sizde Norojenik mesane oldugunu gosterir. Ikinmaniz gereksiz. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2023 Saat 23:14
Normalde 1.5- 2 su bardağıysa üşüttüğümde ya da çok su içtiğimde iki katına çıkıyor idrar miktarı. Boyum 160 cm, kilom 44. Bir buçuk litreden fazla su içemiyorum, içim almıyor. En az yarım litre içiyorum. 
Norojenik mesaneye baktım Google'dan, bir sürü sebebi varmış ya. Otoimmun bir durumda olabilir o halde. Confused
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2023 Saat 03:47
Sizin okudugunuz: Diabetes Insipitus (tatsiz diabet) denilen hastalik. Otoimmun sebeple, Hipofiz bezindeki 
harabiyete bagli olarak ortaya cikar. Bu hastalar, gunde 15-20 litre su icerler ve cikarirlar. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.