Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hocam yardım(kurt)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhocam yardım(kurt)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 314
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: hocam yardım(kurt)
    Gönderim Zamanı: 03 Nis 2014 Saat 22:36
hocam 6 yaşındaki oğlumda 3-4 sefer popo kaşıntısı olmuştu sadece bir seferinde popoda kurt görmüştüm ve 3 ay arayla 4 sefer andazol kullanmıştık. hatta size son sorduğumda sadece popo kaşıntısı olduğu zaman vermememi ek bir şikayet daha olursa vermemi söylemiştiniz. şimdilik onda bir sıkıntı yok. hocam yanlız bende geçen mayıstan beri burun kaşıntısı var son 2 haftadır da popoda kaşıntı oldu ama ben burun kaşıntım hep olduğu için yormadım. bugün tuvalette beyaz kıl kurdunu gördüm. bende andazol şurup alıp başlayacağım. evde ilaç yok yarın alacağım tüm aile kullanmalımıyız yoksa sadece ben mi kullanayım? tüm çarşafları eşyaları yıkayacağım. acaba en başından beri çocuğa bulaştıran benmiydim? hayatımda ilk defa başıma böyle birşey geliyor. zaten ilk defa çocukta olunca kıl kurdunu duymuştum. komşumda sitrax süspansiyon varmış yarını beklemeden ondan alıp kullansam mı? çok sağolun hocam 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120461
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2014 Saat 00:34
Ailecek kullanmaniz, en kestirme yoldur. Tabii eriskinlerde doz artiyor. ICINI OKUYUN... Carsaflari yikamaniz bir faydasi yok. Carsaftan, agiziniza NASIL bulasacak???? Esas, kirli ellerle veya ellerden bulasma olmus gidalarla bulasiyor.. Sitrax sadece kil kurtlarina iyi gelir, olabilir. Andazol daha fazla cesit kurda etkilidir.
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2014 Saat 09:01

Hocam affınıza sığınarak tekrar sormak istiyorum yanlış kullanmamak adına; 6 yaşındaki oğluma en son 23 Şubatta 1 ölçek (10ml) vermiştim. sadece 1 kez popom kaşınıyor demişti.  Hatta siz o zaman onun yaşı için 5 ml yeter demiştiniz. ve her kaşıntıda da bu ilacı vermeyin biraz takip edin demiştiniz. ama ben daha önceki kullanmalarımda hep 1 hafta ara ile 1 ölçek 10 ml vermiştim. 1-  şimdi oğluma verirken 1 sefer 5 ml verip 1 hafta sonra 1 kez daha 5 ml vermem yeterli değil mi? 2- oğlumun geçen temmuzdan beri eğer şimdi de verirsem 8 ay içinde bu ilacı 5.kür kullanışı olacak bir zararı olmaz değil mi? ilacın içinde şöyle bir açıklama var (Albendazol kullanımı vücutta enfeksiyonlarla savaşan kan hücrelerinin azalmasına sebep olabilir. Bu durum yaralanmalarda daha kolay kanamalara veya çevrenizdeki hasta kişilerden daha kolay hastalık kapmanıza sebep olabilir. Kan değerlerinizin çok fazla düşmediğinden emin olabilmek için Albendazol kullanımı sırasında düzenli aralıklarla kan tahlilleri yaptırmanız gerekebilir. Karaciğer fonksiyonlarınızın da test edilmesi gerekebilir. Doktorunuz ile planlamış olduğunuz randevularınızı ihmal etmeyiniz) bu etki bizim kullandığımız şekilde de olur mu yoksa uzun sürekli kullanımlar için mi geçerli? 4- Dün 4'lü karma aşısını oldu ağızdan çocuk felci aşısı ile birlikte bu durumda andazol'u vermemin bir sakıncası olur mu? 5- ilacın prospektüsüne baktığımda Büyükler için doz şeması:Ascariasis, Enterobiasis (Oxyuriasis), Kancalı kurt hastalığı (N.americanus, A.duodenale),Trichuriasis, Trichostrongyliasis: Tek doz olarak bir kerede 400 mg albendazol (2 ölçek)alınır. Tedavi 3 hafta sonra tekrarlanabilir. biz 2 ölçek alıp 3 hafta sonra tekrar mı içeceğiz? çok soru oldu hocam ama sizden başka kimseye güvenim yok ve malesef kimsenin doğru düzgün bir şey bildiği de yok. iyi ki varsınız çok teşekkür ederim. 

Düzenleyen gul78 - 04 Nis 2014 Saat 14:00
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2014 Saat 19:20
Bu kadar siklikla; 'Barsak kurdu' olmasi pek mumkun degil. Aralarda, en az 15 gun ara olsun. Dogru; Andazol, butun o barsak kurtlarina etkilidir.
Asilarla bir alakasi yok, alinabilir.
EVET; 2 olcek alip, 3 hafta sonra tekrar alacaksiniz.
Bu ilacin "Uzun sureli " kullanimi diye bir sey, cok nadiren, Trichuris Trichura gibi direncli turlerde gerekebilir, kil kurtlarinda tek kullanim yeterlidir.
Doktorlarin bile bu konulari bilmemeleri cok normal, zira Mikrobiyoloji-Parazitoloji dersleri artik, o kadar sudan sekilde ogretiliyorki, inanamazsiniz.. Sirf, piyasaya acele doktor yetstirmek gayesi ile, Tibbiyenin bir ucundan giren, dogrudan obur uctan Doktor cikiyor... Arada. eger merakli ise, kitap okursa bir seyler ogrenebiliyorlar.. Yoksa, sadece derslerde anlatilanlarla iste bu kadar doktor olunuyor..
1980 sonrasi, doktorlara cok dikkatli yaklasin. Meraklisini bulun... HAYBECILERDEN UZAK DURUN.
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2014 Saat 19:46
Cok sagolun hocam o zaman tum aile olarak kullaniyoruz esim ve ben ayni sekilde ogluma ise yarim olcek 5 ml verip 1 hafta sonra yine 5 ml verecegim degilmi yoksa ogluma da simdi bir olcek 10 ml verip yine 3 hafta sonra 1 olcek olarak mi verecegim hakkiniz odenmez
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2014 Saat 01:28
1 hafta degil... EN AZ 2 HAFTA, ara ile verilecek... Ailecek kullanacak olanlar; 3 hafta ara ile verecek..
Tek sahis kullanimlarda, 1-2 hafta yeterlidir.
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2014 Saat 21:44
Hocam birde oglumun 4lu karma adi yerinde vurulduktan bir gun sonra bantini cikardigimda kurumus kan vardi bende kolonyali pamukla sildim bugun de asi yerinde bir karis kadar parca parca kizariklik ve sislik var ve elimi degdigimde o bolge ates var gibi sicak alerjik bir durum mu yoksa normal mi herhangi birsey yapmaya gerek varmi cok tesekkurler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2014 Saat 22:04
Asiyi yapan, gerzek, asiyi adele icinew degil, deri altina yapmis... Maalesef, bizdeki saglik calisanlarina, asilar hakkinda bir egitim verilmez.. Birde bunlar; asinin kutusunun ustunde yazanlari bile okumaktan aciz, aptallar olunca, isin ceremesini hep cocuklar ceker... Ilk 2 gun; soguk kompres ise yarar, ondan sonra yapilabilecek bir sey yoktur..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.