|
Helico Bakter Pilori ve tedavi yöntemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
deepblue ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Tem 2021 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Puanlar: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Haz 2023 Saat 14:40 |
Merhaba Hocam , Eşim için soruyorum.
Gastroentaroloji Dr a gittik. Mide yanma,ağrıma, ağza acı su gelme ve bağırsakta gaz şikayeti vardı. Endoskopi yapıldı. Problemli çıkan kısımlar bunlar: Distal özofogus da lineer erezyonlar izlenmiştir. Antrum ve Angulus hipremik ve ödemli izlenmiştir. Üreaz testi: Pozitif. Helico Bakter Pilori çıktı. Tanı: Özofajitis (LA-A) & Eritematöz Antral gastritis İlaç olarak İlk 7 gün için: Largopen 1000mg 2x1 + Probex 20 mg 2x1 + Macrol 500 mg 1x1 İkinci 7 gün için: Flagy 500 3x1+ Largopen 1000mg 2x1 + Probex 20 mg 2x1 + Macrol 500 mg 2x1 Bugün 5. Gündeyiz, yan etki olarak ağız içinde kızarık görünümlü minik yaralar, boğa ağrısı (boğaz enfeksiyonundaki gibi). Aslında ilk başta tavanic vermişti ama biz ilaç yan etkisinin ağır olduğunu görünce macrol ile değiştirdi. Hatta Tetra 500 de dedi ama sonra macrol yazdı. 2 antibiyotik çok sarsıyor. Biraz ishal (reflor kullanıyor) , boğaz içi aft vs, 7 günü tamamlasa yeterli mi? 14 günde 3 antibiyotik nasıl içecek bilmiyorum, bayağı ağır ilaçlar.
|
|
![]() |
|
deepblue ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Tem 2021 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Puanlar: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ilaç kısmını hatalı yazmışım. Ekliyorum İlaç olarak İlk 7 gün için: Prabex 20 mg 2x1 + Largopen 1000mg 2x1 + Macrol 500 mg 2x1 +Reflor İkinci 7 gün için: Flagy 500 3x1+ Largopen 1000mg 2x1 + Macrol 500 mg 2x1 + Prabex 20 mg 2x1 +Reflor
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120521 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim branşım değil. Bir Dahiliye doktoru ile görüşün.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|