Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ela712 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesajın Direkt Linki Konu: Grip
    Gönderim Zamanı: 28 Oca 2010 Saat 10:59
Merhaba doktor bey,

Kızım 16 aylık , 2 gundur hafif atesi vardi ve burnu akmaya baslamıstı.Sizi grip tedavinizi uyguluyordum, ama dun aksamdan beri atesi 39 derecenin uzerinde 1 kere cok keyifsiz gordugum icin fitil verdim, fitilin etkisi gecince yeniden ateslendi.Sabah doktora goturdum  cefaks , pedifen ve aferin plus verdi.Bogazında ve cigerlerinde birsey olmadıgını soyledi, grip oldugunu bakteriyel olabilcegini antibiyotiği  1 hafta kullanmam gerektiğini soyledi,henuz ilac kullanmadım, kullanmakta istemiyorum.Atesi yuksek oldugu icin kullanmalımıyım? genel gorunumu keyifsiz ve ara ara oksuruyor.Yardımlarınız icin tesekkur ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120456
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2010 Saat 14:31
Bunlar herhalde, başka bir tedavi bilmiyorlar... Herkeze aynı ilaçlar... Pedifeni, günde 2 defadan fazla verme...Antibiyotik zaten netice vermeyecek, Aferin, tehlikeli olan, bir kaçgün sonra hırıltılar başlar. Ondan sonrada, astım başlangıcı diyerek, Ventolin, Asist, Nasoneks başlarlar..  Bizim usulü uygulayın.. 

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 28 Oca 2010 Saat 14:32
Yukarı Dön
tunahan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2010 Saat 15:38
dr.bey benim de oğlum 16 aylık bir haftadır öksürük ,iile beraber burun akıntısı var sizin usulü uyguluyorum yani burnuna tuzlu su ve süüne bal zencefil koyuyoruz...yalnız hala öksürük devam ediyor...aferin ve peditus verdik bir kaç kere daha doğrusu babannesi vermiş yanlış mı yaptık?
derya
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2010 Saat 16:31
Her iki ilaçda "Parasetamol" ihtiva eder. İçeriklerini bir okuyun.. Aferin 160mg., Peditus120mg. "Asetaminofen=Parasetamol " ihtiva ederler..2-3 gün verdinizmi, karaciğerde harabiyet başlıyor. Hele birde bunların yanında ateş düşürücü diye Calpol'de verirseniz, doz 3 misli olur..
Yukarı Dön
tunahan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2010 Saat 09:25
dr.bey çok teşekkür ederim.hemen çöpe attırdım şurupları...öksürük olduğunda yalnızca bal zencefil limon,cold-mix bir de tuzlu su yani...teşekkür ederim
derya
Yukarı Dön
Ela712 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2010 Saat 16:55
Merhaba Doktor bey,

Kızımın atesi 3 gundur gecmedi, bugun kulagından kanlı bir akıntı gelice doktora götürdüm, orta kulak iltihabı olmus.Agumentin , novosef damla, siprogut damla ve ates düsürücü ve aferin surup verdi.Kızım cok rahatsız sanırım kulagı cok agrıyor.Simdi fitil ve agumentin verdim uyudu.Diger ilacları kullamadım.Illadın ped kullanmalıyım?Yardımlarıız icin tesekkur ederim.

Iyi Gunler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2010 Saat 11:56
Sakın kulağına damla damlatma, kulağı mahvedersin.. Aug..in kullanabilirsin.. Aferin içinde zaten 160mg. parasetamol (asetaminofen) var.. Dikkat edin, bizim doktorlar bilmezler, Calpol veya Paranox ile beraber verirsen çocuğu zehirlersin. İliadin ped. damla tek kurtarıcı ilacınız..
Yukarı Dön
Ela712 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2010 Saat 12:10
Sagolun doktor bey, bende sadece agm ve fitil attım atesi düştü artık cıkmıyor, illadin damla  aldım kullanacagım.Kulagından kanlı akıntı gelmesi kulakta herhangi bir hasara neden olurmu acaba?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.