Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Zaturre teshisi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Zaturre teshisi?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
KarmaLovesUs Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 06 Eki 2016
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 54
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı KarmaLovesUs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Zaturre teshisi?
    Gönderim Zamanı: 24 Haz 2018 Saat 18:02
Hocam merhaba. Beş yaşında kızım bugün ateşte beşinci gününü tamamladı. Kulaktan en düşük 38, en yüksek 39.7 ölçtüm. Burnunda tıkanıklık ya da ödem yok. Boğazında ya da kulağında ağrı tarif etmiyor. Çok sıkı bir takipçiniz olarak ateşine dokunmadım. Günlerdir sadece iki kez ateş düşürücü kullandık. Sık sık kulaktan rahatsız olduğundan, bir kez sanki kulağım ağrıyor dediği için tarif ettiğiniz şekilde iliadin, ayrıca cold mix ve ballı limonla bu güne geldik. Beş günlük ateş sürecinin son iki günü hafif bir öksürüğü başladı. Solunum sayısı normal. Halsiz ya da iştahsız değil. Sadece ateş pik yaptığında yorgun düşüp uyuyor. Bu güne kadar hep virüs kaynaklı bir grip olduğunu düşündüm.

Bugün dayanamayıp doktora götürdüm. Pazar günü olduğu için kendi doktoru değil, hastanedeki başka bir uzman doktor gördü. Ciğerlerini dinlerken sol ciğerden cızır cızır sesler geliyor, zatürre bu dedi! Boğazında kızarıklık var, ciğere inmiş dedi. Hemen akciğer filmi istedi. (Ben beklerken içeriden çıkan 3 hastadan istediği gibi) Filmi kabul etmedim. Öncelikle kan tahlili istedim. Şimdi tüm değerleri zaten yüksek çıkacak, belirleyici olmaz. Zaten çok geç kalmışsınız. Hemen macrol başlayın yoksa hastanelik olursunuz dedi. Viral bir grip olabilir mi dedim? Virüs ateşi 38,5’tan fazla olmaz dedi! Fazlaysa bu bakteridir dedi.

Doktorumuza ulaşıp durumu anlattım. Bu ara zatürrenin çok yaygın olduğunu ve risk almamamız gerektiğini, filmi kabul etmemekle iyi ettiğimi çünkü pazar günleri çalışan ekibin düzgün röntgen çekemeyebileceklerini söyledi. Şimdi macrol’e başla yarın hemen bana getir dedi.

Ne yapmamı önerirsiniz hocam? Çocukta ateş ve hafif öksürük dışında bir şikayet yok. Halsiz değil, bitkin değil, ateşliyken bile koşup oyunuyor. Bu bir viral gripse ve tam sonuna gelmişken macrol kullanırsak çok üzüleceğim. Değerli bilgilerinizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşırsanız çok sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.

(Ateşi yüksekken ve uyuyorken saydığımda bir dakikada 27 nefes alıp 27 kez verdi)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2018 Saat 19:41
Yuz bin kere anlattim..... 
1- ATES +Agizda pis KOKU +Dilin tamaminda PAS tabakasi varsa; Antibiyotik gerekir.
Bunlardan biri bile yoksa, Antibiyotik gerekmez..
2- Ilk sayfada;  "Oksuruklu Hastaliklarin Tasnifi" semasini INCELEYIN!!! Solunumu hizli degil, PUST; sirf
sizi baglamak icin YALAN teshis soyluyor.. 
3- Kendi doktorunuza bile inanmayin, emin olun, onun da  bir halt bildigi yok!!! 

Yukarı Dön
KarmaLovesUs Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 06 Eki 2016
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 54
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı KarmaLovesUs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2018 Saat 16:15
Hocam bu sabah doktoru gördü. O da muayene ettikten sonra dünki doktor gibi sol akciğerdeki dinleme bulgusunun önemli olduğunu, en iyi ihtimalle bunun bir bronşit olduğunu söyledi. Çocuğun ateşi düşmüş o yüzden sizden tahlil ve röntgen istemiyorum, Macrol’ü bir haftaya tamamlayın sonra gelin dedi. Hocam kanda bakıp sonra karar versek dedim. Şimdi ilacı kesersek ve çocuk tekrar ateşlenirse ne yapacağımızı şaşırırız diye de ekledi. Ateş yok, dilde pas ve ağızda koku yok. Genel durumu iyi. Şu anda iki doktorun sol akciğerde duyduğu bir ses var. Öksürüğümüz devam ediyor. Zatürre gibi ciddi bir hastalıktan bahsedildiği için elim kolum bağlandı. Bana eğer macrolü kesin derseniz hemen keseceğim. İki doz kullandık.

Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2018 Saat 18:50
Ne Zaturresi, Allah askina!! Atesi yok, hizli solunumu yok!!  Tutmus, Turk doktorlarina inaniyorsunuz... 
Siz hic Turk doktorlarinin; Grip teshis ettiklerini gordunuz veya duydunuzmu???
BUTUN ilaclari kesin, Yapilanlarin tamami sacmalik … 
Eski mailleri okuyun. 
Eskiden her oksurene Astim diyorlardi, simdi Zaturre diyorlar.. 


Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Haz 2018 Saat 18:50
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.