Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Serbest Kürsü
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çocuklar için organik sıvı sabun
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Çocuklar için organik sıvı sabun

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aksaak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25 May 2017
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aksaak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Çocuklar için organik sıvı sabun
    Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2017 Saat 15:30
herkese merhaba forum anneleri uzun zamandır doğal temizlik üzerine paylaşım yapmıyorum hemen yapayım dedim. Çocuklar çok sık bildiğiniz üzere el yıkatıyoruz ve sıvı sabunları kullanıyoruz. düzenli takip ettiğim bir sitede çok basit yoldan organik sıvı sabun yapmayı gösteriyor. Bende o yazıyı buraya koyayım dedim belki faydası dokunur.

Organik Sıvı Sabun Malzemeleri

Bir kalıp zeytinyağlı doğal sabun

İçme suyu

Bir yemek kaşığı zeytin yağı

Bir yemek kaşığı limon suyu

Bir tatlı kaşığı menekşe yağı ve biraz da karbonat.

Evde Organik Sıvı Sabun Nasıl Yapılır ?

Şimdi öncelikle kalıp sabunu bir kaba alıp üzerine bir litre kaynar su döküyoruz ve bir gece bu şekilde bekletiyoruz. Bunu yapmamızın sebebi kalıp sabunun yumuşamasını sağlamaktır. Ertesi gün olduğunda sabunu bıçakla ufak parçalara ayırıp, blendere alıp iyice ezilmesini sağlayalım. Sabunumuz cıvık hamur kıvamına gelmiş olması lazım. Bu kıvamın üzerine su ekleyerek kıvamı iyice inceltelim. İncelttiğimiz sıvı sabunun içerisine limon suyunu, zeytin yağını ve menekşe yağını ekleyelim. Menekşe yerine diğer güzel kokan çiçek yağlarını da ekleyebilirsiniz. Kokuyu az ya da çok koyabilirsiniz. Sonra elde ettiğimiz bu sıvı sabunu pompası olan sıvı sabun kutusuna dökün. Bu şekilde istediğiniz gibi sıvı sabunu kullanabilirsiniz. Ayrıca cıvık hamur kıvamında kalan diğer artan sabunumuzu da sıvı sabununuz her bittiğinde menekşe yağı ile inceltip kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu sabun size bir seneye yakın yetebilir. Gördüğünüz gibi bundan sonra sıvı sabunlara kuruş para vermeden tamamen organik sıvı sabunu kullanabilirsiniz. 

Kaynak:  http://www.organikdeterjan.net/evde-organik-sivi-sabun-yapimi/
http://www.organikdeterjan.net
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.