Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Günlük yaşam hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Moral verin lütfen
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Moral verin lütfen

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
larissana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 25 Tem 2015
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı larissana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Moral verin lütfen
    Gönderim Zamanı: 25 Tem 2015 Saat 09:31
Merhaba Hanimlar,

ben 6 aydan beri, almanyada tek basima anneyim. Kizin babasi cabuk kayboldu...bu baska konu.

Benim asil üzüntüm, yalnizlik. Ve benim yüzümden kizim da yalniz büyüyor.
8 yasimda almanyaya geldik....30 sene oldu burda olmam, ama halen yapamiyorum. 
Geri dönmeyi istedim, ama ordada akraba falan kalmadi. Anne baba vefat ettiler...almanyada tek basima kaldim, tek basina türkiyede olmuyor diye burda 38 yasina geldim.

Neyse simdi hergün kizima bakiyorum ve onun alman olmasini istemiyorum, bizim kültürümüzü, sicakligimizi, insanligimizi almanyada tek basima ögretmek imkansiz. Akrabalikdir, sokakta cocuklarla oynamak dir, hele komsuluk görmek, bunlari ona burda yasatmak imkansiz.

Burda herkez cocugunu bir yasinla bakiya veriyorlar, benim anem hep evdeydi, bende öyle bir anne olmak istiyorum...ama simdiden her gün yeniden maf oluyorum, herseyi tekbasima yapmakdan cok yoruldum...birak zorluklari, mutlu anlarimi bile, kizimin gelismesini bile gercekten birisiyle paylasmak istiyorum. Ama arkadaslar sag olsun, onlarda bir yere kadar ilgi göstere bilirler.

Halen türkiyede büyüsün, en azindan 1-2 sene oralari görsün isterdim, ama almanyaya kelepcelenmis his ediyorum kendimi. Burda türkiyeden de arkadaslarim var, onlar da beni tam anlamiyor, burda dogmus büyümüsler ve tabiki burda aileleri, akrabalari var....yani mentaliteyi burdada yasiya biliyorlar.

Ama ben kizimla tek kaldik ve ondan her gün özür diliyorum, ona hak ettiyi bir hayati yasatamiycam diye.

Almanlar zaten beni deli ediyor, düzenliler okay, sosyal yardim, yalniz bir anne olarak avantajlari görüyorum. Ama okadar soguk kanlilar ki, anlatamam. Arkadas dediyim almanlar bile, kizimi kucaga alma isteyini duymuyorlar. Zaten burda herkes tek yasiyor...

Bende bilmiyorum ya...cok üzgünüm ve burda mutlu deyilim
Yukarı Dön
aymazgulten Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18 Oca 2017
Konum: samsun
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aymazgulten Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2017 Saat 13:48
Okudum içim burkuldu, son durum nedir peki?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.