Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik Öncesi Dönem
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hamilelik Öncesi Beslenme Önerileri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hamilelik Öncesi Beslenme Önerileri

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yalnız Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24 Ara 2014
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yalnız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hamilelik Öncesi Beslenme Önerileri
    Gönderim Zamanı: 24 Ara 2014 Saat 11:17
Merhaba arkadaşlar. Ben çalışan bir anneyim. Hamilelik dönemimde inanılmaz derecede kilo aldım ve bunun en büyük sebebi beslenme ile alakalı bilinçsiz davranışlarım oldu. 
Ailemin ye ye ye baskısı ve benimde sürekli yeme arzum sayesinde aldığım kiloları vermem 1 yılımı aldı. 
Bende hamilelik öncesi beslenme ile alakalı gördüğüm bu kısa yazıyı sizinle paylaşmak istedim.

Çok detaylı değil ama değindiği konular çok faydalı olacaktır.



İnsanların kendine verdiği değerin artmasından mıdır yoksa sağlıklı yaşam adına yapılan araştırmaların gün geçtikçe yayılmasından mıdır bilinmez beslenmeye verilen önem giderek artıyor. Yine aynı şekilde spor ve hastalıklara karşı savaş da hızla artmakta. Hatta bu planlı ve düzenli yaşama durumunun yansımasını hamileliklerde de görmek mümkün.

Gün geçtikçe rastgele gebeliklerde de azalma oluyor. Artık anne adayları hamilelikte kendilerine dikkat etmelerinin hem bebek açısından hem de bebek açısından çok önem arz ettiğini biliyorlar. Hatta artık hamileliğe yıllar öncesinden hazırlık yapıyorlar.

Hamileliğe hem ruhen hem de bedenen yapılan hazırlığın bebeğe birçok yararı olduğu gibi annenin bedensel ve ruhsal sağlığına da birçok yararı var.

Hamilelik öncesi beslenmenizde dikkat etmeniz gereken birçok nokta var. Kalsiyum açısından zengin besinleri mutlaka tüketmelisiniz. Süt, peynir, yoğurt kalsiyum açısından size mükemmel destek olacaktır.

Demir eksikliğinizi giderin, kırmızı et yemiyorsanız başlamanızda fayda var. Ayrıca vitamin ve mineral olarak birçok besinden faydalanın. Kısacası tüm besin gruplarından yeterince faydalanmalısınız.
İdeal kilonuzda hamile kaymanızda fayda var. Hamilelikte 10 ila 20 kilo arası alacağınızdan uygun kiloda hamile kalmanız hamilelik sonrası da size yardımcı olacaktır.

Gebeliğe hazırlık olarak alkol ve sigara tüketiminizi sonlandırın. Hamilelikte zaten içmemeniz gerekli. Önceden hazırlık bedeninizin de dinlenip bebeğinizin daha sağlıklı bir bedene misafir olmasını sağlayacaktır.

Vücudunuzun en önemli yakıtı sudur. Hamilelikte en az 2,5 litre içmeniz gerekli. Bu duruma da önceden hazırlık yapmanız yerinde olacaktır.

Düzenli spor yapmanız kaslarını güçlendirecek ve sizi sağlıklı bir bedene kavuşturacaktır bu da daha rahat bir doğumun gerçekleşmesine zemin hazırlayacaktır.


Kaynak: http://www.egiticiyazar.com/2013/08/02/hamilelik-oncesi-beslenme-onerileri/

Yukarı Dön
nillili Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10 Şub 2015
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nillili Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2015 Saat 17:57
dikkat eksikliği tedavi sırasında danışma almadan kişi kendi içinde bu durumu atlatabilir mi sizce?

Düzenleyen Gamze - 13 Şub 2015 Saat 18:10
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.