Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Serbest Kürsü
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kur'an-ı Kerim'e uyunuz çocuklarını kesmeyin.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kur'an-ı Kerim'e uyunuz çocuklarını kesmeyin.

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gokhanx1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04 Ara 2014
Konum: Türkiye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gokhanx1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kur'an-ı Kerim'e uyunuz çocuklarını kesmeyin.
    Gönderim Zamanı: 04 Ara 2014 Saat 13:22
Sünnet'in kelime anlamı da Türkçesi ile yasa demektir. Kur'an-ı Kerim'de Yüce Allah'ın yasasıdır. Sünnetullah'tır. Yüce Allah'tan başka hüküm koyucu yoktur. Ben Arapça biliyorum, Türkçe Kur'an-ı Kerim'de okudum bazı çeviride hata yapanlar var ancak mühim olan emri uygulamamız ve haberdar olamızdır, bunu istemeyenler çok var. Namazı kılın diyor anlaşılmaz derler, hadisler de Arapçadan çevirmedir amaç nedir?

Kur'an-ı Kerim'de çocuğunuzun cinsel organını kesin diye bir emir bulunmaz.
Aksine bu yaratılan'ı değiştirmektir ve Kur'an-ı Kerim bizleri bu konuda çok ciddi yapmamamız doğrultusunda uyarır.

Bu hususta sizleri okumaya ve düşünmeye davet etmek istiyorum, geleneklere değil Resul'e içinde her şey anlatılmıştır ve korunmuştur denilen Kur'an-ı Kerim'e uyunuz.

Eski çağlardan gelen bu kesim geleneği kesinlikle İslâm'da yoktur. Eski Mısırda vardır, Yahudi ve Hıristiyanlarda uygulanan bir ritüeldir. İslâmiyet'te bu kesim olsaydı, içinde hiç bir eksiği yoktur denilen kitabımızda bulunurdu namaz gibi, oruç gibi, abdest gibi, kurban gibi..

Bazı Ortadoğu ülkelerinde erkek olmayanlara da bu uygulanır ve pek çok acı içeren fotoğrafları sizlerde görebilirsiniz bu şeytan işidir, fakat ülkemizde bu yaygınlaşmış bulunmamaktadır erkeklere yapılanı ülkemizde ERKEKLİK sayılır fakat bu şeytana uymaktır. Erkekliğin gelişmesini ve hazzı engelleyen, emredilmeyen bu durumun yapılması pek çok olumsuzluğa sapıklaşmaya ve Emir'de itaatsizliğe yol açabilir. Yüzeysel olarak belirtmek gerekirse İslâm çocuklarımızın rızkının verildiğini söyleyen bir gerçektir. Ancak sapıklık insanları başka emredilmeyen yollara sevk etmektedir bu toplumda da huzursuzluk yaratmaktadır bunu belirtmek istedim.

Hepimizin içini acıtan bu gelenekleri yaşatmak zorunda değildir Müslümanlar. Risk almanın hiç gereği yoktur. Başkasının hayatına da bu kadar müdahale edilmemelidir, İslâmiyet nüfus kağıdına işlemek te değildir sadece aynı zamanda kalptedir , akılcılıktadır , okumaktadır , çalışmaktadır , görünür ve görünmez amellerimizdedir Yüce Allah'ın bildiğidir haydi selâmetle.

Kendi kararlarını almamış çocuklarınızı gelenekleriniz uğruna kesmeyin, değiştirmeyin Resuller de Kur'an-ı Kerim'de anlatıldığı üzere "biz atalarımıza uyarız" diyenlere karşı tebliğlerde bulundukları anlatılır. Bizler de tebliğ ederek gerçeği söyleyerek Resul'e uymaktayız.

*bu konu da bir öneri-uyarı kapsamında olduğundan burada açma gereği gördüm.
Kur'an-ı Kerim bir bütündür. Başka veli-yol gösterici aramayınız edinmeyiniz.
Yukarı Dön
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18 Kas 2011
Konum: Rabbime emanet!
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 743
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lagrima Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2014 Saat 15:22
Neyden bahsediyorsunuz sünnetten mi ? 
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112786
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2014 Saat 16:44
Sunnetin, Muslumanlikla HICBIR alakasi yoktur. Arap adetidir. Aksi olsa idi, Peygamber efendimiz ve ilk Muslumaligi kabul edenlerin, 50-60 yaslarindan sonra sunnet olmalari icap ederdi.
Hepsi, 7 yasinda sunnet olmuslardir.

Ilerki senelerde, Muslumanligi Kabul eden, diger kavimlerde de, Islamin 5 sartinin kabulu mecburi idi ama, sunnet yoktu. Zamanla yayginlasmistir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.