Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Ve babalar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bir Babanın Günlüğü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBir Babanın Günlüğü

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lacivert Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 18 Tem 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: Bir Babanın Günlüğü
    Gönderim Zamanı: 18 Tem 2013 Saat 22:29
BİR BABANIN GÜNLÜĞÜ

Merhabalar.

Adım Onur. 30 yaşındayım, İstanbul'da oturuyorum ve özel bir kurumda ar-ge mühendisi olarak çalışıyorum. Eşim ise yine özel bir kurumda öğretmen olarak çalışıyor.

Bu tarz forumlarda "baba"lara rastlamak pek kolay olmuyor :) Ancak hem benim hem de eşimin gebelik öncesi, gebelik süreci, doğum öncesi, doğum sonrası ve sonrasında yavrumuzu büyütürken yaşadıklarımızı bir deneyim olarak aktarmak istiyorum. Böylece hem bu tecrübeleri kayıt altına almak hem de ihtiyacı olan ailelere yardımcı olmak istiyorum. Bir kişi bile bu bilgilerden faydalanıp dua etse benim için kardır. Umarım sizlere faydalı olabilirim.

KISIM 1 - GEBELİK ÖNCESİ

Ben ve eşim 2010 yılında 27 yaşındayken evlendik. 2 yıllık evliliğimiz süresince acı tatlı pek çok güzel zamanı paylaştık. Evlenmeden önce 9 yıllık birlikteliğimiz oldu. Bu nedenle evlilik önce birbirimizi iyice tanıma fırsatımız olmuştu. Evliliğimizin 2. yılına doğru hem yaş hem de ortak ilgi olmasını istememiz nedeniyle çocuk yapmaya karar verdik. Ancak bu kararı vermemizdeki daha önemli neden, eşimin gittiği kadın hastalıkları doktorunun uyarısı oldu. Doktor çocuk istiyorsak ertelemememizi, aksi taktirde şimdi hatırlamadığım bir nedenden ötürü eşimin çocuk sahibi olamama riskinin olduğunu söyledi. Çok üzüldük, çünkü gerçekten bir çocuğumuz olsun istiyorduk.

Denemelere başladık. Bir deyiş vardır: "Ceketimi örtsem çocuk olur". Bizde ne yazıkki bu geçerli değildi :) Yaklaşık olarak 1 yıl denedik. Ancak Allah bize henüz bir çocuk nasip etmemişti. Gitgide moralimizde bozuluyordu. Çünkü yapılan doktor kontrollerinde çocuk yapmamıza mani birşey görünmüyordu. 

Ümidimizi yitirip, "olmazsa aşılamayı deneriz" dediğimiz günlerde işyerinden bir arkadaşım eşinin gebe olduğu haberini verdi. Çocuk yapmayı planlamamışlardı, ancak arkadaşımın eşi de benim eşimle aynı genital problemi yaşamış, bu problemin tedavisi için bir diyet uygulamıştı. Çocuğun bu diyet sonrasında olduğunu düşünüyorlardı. Diyeti arkadaşımdan aldım ve bizde uyguladık.

Bu diyet, aslında uzun yıllardır kadınların uyguladığı, kadın genital hastalıklarında sıkça uygulanan bir diyetmiş: "........". Eşim her sabah ve akşam, yanlış hatırlamıyorsa .......... ......... ....... Bu diyet genital bölgedeki tüm bakteri vb. temizlermiş ve yumurta kanallarını açarmış. İnternette bu diyetle ilgili daha detaylı bilgi bulabilirsiniz. Ben araştırdığımda okuduklarımdan hayrete düşmüştüm.

Tabiki bu diyet sayesinde çocuğumuz oldu demiyorum, ancak faydası olduğuna inanıyoruz. Tabiki herşeyin başında Allah bu çocuğu bize nasip etti.

Son olarak denemelerimiz süresince sigarayı bırakmam, her sabah 1 yumurtayı çiğ olarak içmem, ben ve eşimin yediklerimize dikkat etmemizinde faydası olduğunu düşünüyorum.

Ve sonunda bir sabah, eşimden mutlu haberi aldım, eşim hamileydi...

***************************


Forumumuzda üyelerimizin bitkisel tedavi, ilaç ismi vb. önermeleri yasaktır. Keyifli paylaşımlar....


Düzenleyen Gamze - 19 Tem 2013 Saat 01:12
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 04 May 2009
Konum: istanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4651
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2013 Saat 22:24
merhaba Onur Bey, deneyimlerinizi bizimle paylaşmanız çok sıcak bir davranış teşekkür ederiz...baba olarak ilgili tavrınız umut verici..keşke tüm babalar sizin gibi istekli ve sorumlu olabilseler...Allah yavrunuza uzun sağlıklı ömürler versin mutluluğunu daim olsun...deneyimlerinizin devamını bekliyoruz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.