Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Günlük yaşam hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Güncel Haberler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuGüncel Haberler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 686970
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2013 Saat 14:40

Yaz saati uygulaması başlıyor!

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatler 31 Mart'ta bir saat ileri alınacak...Yaz saati uygulaması başlıyor!Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 10 Ocak 2013 tarihli ve 15 sayılı yazısı üzerine, 697 sayılı Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanunun 2’nci maddesine göre Bakanlar Kurulu’nca alınan karar üzerine saatler 1 saat ileri alınacak. 


Ülke genelinde saatler, 31 Mart 2013 Pazar günü saat 03.00’ten itibaren bir saat ileri alınacak. Kış saati uygulaması kapsamında ise 27 Ekim 2013 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bir saat geri alınacak. 





Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2013 Saat 14:41
Dikkat kar geliyor!.. Bu illere acil uyarı!..

Dikkat kar geliyor!.. Bu illere acil uyarı!..

Ege'de bugün akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına bekleniyor.Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, ülke genelinde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 


Yağışların; sabah saatlerinde Antalya çevreleri, akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege, Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri ile Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

FIRTINA UYARISI

Ege'de bugün akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına bekleniyor. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklarla yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Çanakkale ile Balıkesir'in batı ilçelerinde (Edremit, Ayvalık ve Burhaniye) yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Çanakkale çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklarla yağmur ve sağanak yağışlı, kıyılarının gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra İzmir, gece saatlerinden sonra Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, kıyı kesimlerde güney yönlerden kuvvetli(30-60 km/s) esmesi bekleniyor. Lodos nedeniyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak yağışların, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA DOĞU VE KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt ile yükseklerde çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HABERTÜRK İNTERNET SİTESİ


Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2013 Saat 20:05

İnternet tarihinde bir devrin sonu

MSN tarihe karışıyor!.. Peki nelere dikkat etmeli? Şimdi ne olacak?...Messenger 15 Mart'ta tarihe karışacak!  


Skype programına nasıl geçilecek, MSN kullanıcısı ne olacak? Microsoft geçiş sürecini kolaylaştırmak için Windows Live Messenger kullanıcılarına hesaplarını Skype'a geçirmeye yarayan bir yazılım sunuyor.  Ayrıca Skype'a doğrudan Windows Live Messenger hesabıyla da bağlanılabiliyor.

Skype'ye geçince dikkat edilmesi gereken hususlar

Skype, MSN'den farklı bir mantıkla çalışıyor. Bazı konularda daha dikkatli olmak gerekiyor. ESET Kıdemli Araştırma Uzmanı Righard Zwienenberg'in uyarıları şöyle:

Başka makinede kullanılması riskli

'Skype'yi başkasının bilgisayarında ya da internet kafe gibi ortamlarda kullanıyorsanız, verilerin sızması gündeme gelebilir. Geçmiş iletişim bilgileri, sizin makineniz ve bulutun dışında üçüncü bir sisteme transfer edilebilir. Skype kullanmayı sonlandırdığınızda, bu gizli yerde saklanan bilgiler silinmiyor ve sonra da, nereye bakacağını bilen kişiler, gönderdiğiniz mesajları ya da kiminle konuştuğunuz gibi bilgileri inceleyebiliyor'.

Geçmişi temizleyi sakın unutmayın!

Zwienenberg'e göre eğer kendi sisteminiz dışında başka bilgisayarlarda Skype kullanıyorsanız, Skype'ı kapatmadan önce geçmiş bilgilerinizi ve içerik detaylarınızı silebilirsiniz. 'Araçlar' menüsü içinde bulunan 'Seçenekler' kısmında geçmişin nasıl tutulmasını istediğinizi ayarlayabilirsiniz. Buradaki 'Gizlilik Seçenekleri' bölümünde yer alan 'Clear History-Geçmişi Temizle' düğmesiyle, hassas bütün verileriniz yerel olarak saklanan gizli yerlerden silinecek ve gizliliğiniz daha iyi sağlanacaktır.

Kişisel bilgilerinizle hassas davranın

Kurulum sırasında, küçük puntolarla yazılmış olan, 'Skype Kullanım Kılavuzunu' ve 'Skype Gizlilik Sözleşmesini' 'ni okumayı öneren Zwienenberg'e göre ne yazık ki çoğu kişi bu dokümanları okumaya zahmet etmiyor ve sadece geçerli olan ileri düğmesine basıyor. Ancak “kişisel bilgileriniz ile ilgili hassas olun” uyarısında bulunan Zwienenberg, “Eğer size ait olmayan farklı bir bilgisayar kullanıyorsanız özel verilerinizi silin. Ama en iyisi, sizin için önemli olan gizli ve özel verilerinizi korumak için başka sistem kullanmayın” diye konuştu.

HABERTÜRK İNTERNET SİTESİİnternet tarihinde bir devrin sonu


Yukarı Dön
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Tem 2010
Konum: mutlu
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6954
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2013 Saat 16:25

Çalışan annelerden sonra şimdi de işsiz annelere kreş desteği geliyor. İŞKUR, çalışmayan tüm annelere kreş parası ödeyecek.

Çocuk yapmayı teşvik eden düzenlemeden işsiz annelere de müjde çıktı. Kadının iş hayatında olmasını teşvik eden düzenlemede, işsiz anneye de destek olunacak. İşsiz annelere, İŞKUR'dan kurs desteğinin yanı sıra, kurs boyunca ve sonrasındaki iş bulma sürecine kadar kreş desteği verilecek.


6 YAŞINA KADAR GEÇERLİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ortak çalışması, işsiz anneleri sevindirecek. İŞKUR, 0-6 yaş aralığında çocuğu olan ve çalışmak isteyen annelere, iş bulabilmesi için kurslar verecek. Kurs boyunca kursun içeriğine ve süresine göre aylık ücret ödenmesinin yanı sıra, kurs bittikten sonra da annelerin iş bulması sağlanacak. Devletin, kadının iş hayatına katılmasına desteği, iş bulmakla da bitmeyecek.


İŞKUR DEVREYE GİRECEK

İŞKUR'un kurs ve iş bulma süreci tamamlanıncaya kadar, annelerin çocuklarını rahat bırakabileceği alanlar düşünülerek kreş desteği yapılacak. Çocuk hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve çocuk yoksulluğunun önüne geçilmesi amacıyla hazırlanan düzenleme ile işsiz anneler, kursa gidip meslek sahibi olacak. Devlet, kurslarda edinilen meslek ile ilgili işe yerleştirilmesi sürecinde de annelerin yanında olacak. Annelere kurs süreci ve iş bulma sürecinde ortalama 6 ay, çocuklarını kreşe göndermeleri için para yardımı yapılacak.
 
Kaynak ; Sabah



Düzenleyen peperutka - 21 Şub 2013 Saat 16:28




Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2013 Saat 14:43
Almanyada Türklerin olduğu apartmanda yangın: 8 ölü

Almanya'nın Backnang kentinde Türk ailelerin de yaşadığı apartmanda çıkan yangında 8 kişinin öldüğü bildirildi.Stuttgart yakınlarında bulunan Backnang kentinin Belediye Başkanı Frank Nopper, sabaha karşı bir apartmanda çıkan yangında ölen Türklerin sayısının 8'e çıktığını belirtti.

Ölen anne ve 7 çocuğunun soyadının Soykan olduğu ifade edildi.

Yetkililer, 13 kişinin kayıtlı olduğu apartmanda daha fazla kişinin yaşıyor olabileceğini kaydetti.

Daha önceki açıklamada, biri ağır, üç kişinin de yaralandığı ifade edilmişti.

Açıklığa kavuşturulmalı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, olayla ilgili alarak şu ifadeleri kullandı:

''Almanya'daki yangın hadisesinin çıkış nedeni, yetkililerin yaptıkları ve yapacakları çalışmaları yakından takip ediyoruz. Almanya'dan, yangının gerçek nedeninin hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturmasını ve kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz.''

Kimlikler belli oldu

Ölenlerin isimleri ve yaşları ise şöyle açıklandı: Anne Nazlı Özcan Soykan (40), Hatice Soykan (17), Yılmaz Soykan (14), Abdülkadir Soykan (8), İzzet Soykan (7), Yasin Soykan (6), Ahmet Soykan (3) ve Murat Soykan (6 aylık).

Yangın sonucu İbrahim Soykan'ın ise ağır yaralı olduğu öğrenildi.

Kaynak: AAhttp://www.haber7.com/foto-galeri/23198-almanyada-turklerin-oldugu-apartmanda-yangin-8-olu


Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2013 Saat 23:33
Bu dolandırıcılığa dikkat!..Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği sigarayı bırakma kampanyasını fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılar, vatandaşları telefonla arayarak ücretsiz sigarayı bırakma ilacı göndereceklerini söyleyerek bilgilerini ele geçirmeye çalışıyorlar. Önce bant kaydı üzerinden 0850 532 20 64 nolu telefonla arayan dolandırıcılar, "Sağlık Bakanlığından arıyoruz. Ücretsiz sigarayı bırakma ilacı almak istiyorsanız önce 1 tuşuna basın diyerek" cep telefon numaralarını kayda alıyorlar. Daha sonra ise irtibata geçip nüfus kaydı bilgilerini istiyorlar. Bu şekilde bir telefon aldığını belirten bir vatandaş 155 polis imdat telefonunu aradıklarını ve polisinde savcılığa gidip şikayetçi olmalarını istediklerini belirterek "Biz Savcılığa gidip zaman harcayana kadar onlar bizi dolandıracaklar" dedi.

Sağlık Bakanlığı ise yaptığı açıklamada böyle bir telefon hattı kullanmadıklarını ve sigara bırakmak için ilaç dağıtmadıklarını bildirerek eğer sigara ile ilgili bir bilgi almak isteyenlerin 171 sigara bırakma danışma hattını ücretsiz arayabileceklerini duyurdu.


CÜNEYT BİTİKÇİOĞLU / TÜRKİYE İNTERNET SİTESİ


Yukarı Dön
Ayşegül Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :))))

Kayıt Tarihi: 28 Mar 2009
Konum: o şimdi okulda
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9243
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2013 Saat 02:51
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

Bu dolandırıcılığa dikkat!..Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği sigarayı bırakma kampanyasını fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılar, vatandaşları telefonla arayarak ücretsiz sigarayı bırakma ilacı göndereceklerini söyleyerek bilgilerini ele geçirmeye çalışıyorlar. Önce bant kaydı üzerinden 0850 532 20 64 nolu telefonla arayan dolandırıcılar, "Sağlık Bakanlığından arıyoruz. Ücretsiz sigarayı bırakma ilacı almak istiyorsanız önce 1 tuşuna basın diyerek" cep telefon numaralarını kayda alıyorlar. Daha sonra ise irtibata geçip nüfus kaydı bilgilerini istiyorlar. Bu şekilde bir telefon aldığını belirten bir vatandaş 155 polis imdat telefonunu aradıklarını ve polisinde savcılığa gidip şikayetçi olmalarını istediklerini belirterek "Biz Savcılığa gidip zaman harcayana kadar onlar bizi dolandıracaklar" dedi.

Sağlık Bakanlığı ise yaptığı açıklamada böyle bir telefon hattı kullanmadıklarını ve sigara bırakmak için ilaç dağıtmadıklarını bildirerek eğer sigara ile ilgili bir bilgi almak isteyenlerin 171 sigara bırakma danışma hattını ücretsiz arayabileceklerini duyurdu.


CÜNEYT BİTİKÇİOĞLU / TÜRKİYE İNTERNET SİTESİ



Bacım bu numara yanlış değilsem bir kaç defa ev telinden aradı bizi itibar etmemiştim iyiki etmemişim eşimide ccep telefonundsn aradı böyle bir numara:((((((millet dolasndırmak için ne kadar çaba sarfediyor vah ki vah:(((

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 686970
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.