Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Ve babalar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebekte cinsiyeti erkek belirliyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBebekte cinsiyeti erkek belirliyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Tem 2010
Konum: mutlu
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6954
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebekte cinsiyeti erkek belirliyor
    Gönderim Zamanı: 24 Mar 2011 Saat 08:09
Dünyaya mal olmuş bilimsel çalışmalarıyla tanınan Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Bağış, 'erkek adamın erkek çocuğu olur' söyleminin aksine açıklamalarda bulundu. Bağış, yaptığı araştırmalarla bebeğe cinsiyetin erkek tarafından verildiğini kanıtlarken, çiftlerin erkek evlada sahip olamamalarının nedeni olarak erkeği gösterdi.

Türkiye'de şiddet olaylarına ve çok eşliliklere neden olan 'erkek adamın erkek çocuğu olur' tartışmasına son noktayı koyan Prof. Dr. Haydar Bağış, "Yerleşmiş bir söz var: Erkek adamın erkek çocuğu olur. Bu söz aile içi şiddet olaylarına neden oluyor. Bu konuda aile içinde kadına şiddet uygulanıyor. Erkek adamın erkek çocuğu olur yerine erkek adamın çocuğu olur dememiz daha doğru olur. Çünkü cinsiyeti belirleyen kadın değil, erkektir. Erkeğin üreme hücresi, kadının yumurtasıyla birlikte döllenerek bir embriyo meydana gelir. Cinsiyeti belirleyen erkeğin sperminde bulunan Y kromozomu olduğu için erkek adamın erkek çocuğu olur mantığı yanlış bir mantıktır" dedi.

Erkek evladın dünyaya gelip-gelmemesinde kadının bir etkisinin olmadığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Bağış, şunları söyledi: "Bunun sosyolojik boyutlarının olduğunu hepimiz biliyoruz. Bakıldığı zaman Güneydoğu'da hatta batıda bile birkaç evlilik yapan kişileri görürüz. Kız çocuğu olmadığı için aile ferdi kadını suçlamaktadır. Halbuki kadının burada hiçbir suçu yoktur."

Kaynak Alıntı




Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.