Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geniz Eti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Geniz Eti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nacwes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nacwes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geniz Eti
    Gönderim Zamanı: 13 Eki 2023 Saat 08:23
Hocam çocuğum 3.5 yaşında ve bizde geniz Eti mağduruyuz:/ levomont ve dalman sprey kullandık . Yazında bir ay hep denize girdi şuan geniz Eti enfeksiyon olduğu  için antibiyotik verdi doktorumuz .ve Buarada levmont ve spreye ara verdik çocuk hiç düzelmedi burnu şiş nefes alıp verirken ben ne yapmalıyım:/%70-80 nefes ilgili sorunu olduğunu söylemişti geniz Eti şişliğinden dolayı doktor . İlladin damla şeklinde kaç gün kullanmalıyım herşeyi kesip bu süre zarfında burnunu baby wac la çekiyorduk onada ara verdim zararı mı oluyor bilemiyorum :/ illadin ne sıklıkta kullanmalıyım 5 kullandım bıraktım bir daha 5 gün kullandım tıkanıklığı devam ederse ne yapmalıyım ki öyle olduğu için antibiyotik başladı levmont ve spreyi kestiğimde solunum için sıkıntı olursa ne yapmalıyım 

Düzenleyen Nacwes - 13 Eki 2023 Saat 08:27
Yukarı Dön
Nacwes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nacwes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2023 Saat 08:24
Kreşe de başladığı için bu yıl bir çok mikropla muhattap oluyor doktorumuz illadin sık kullanımı bağımlılık yapar diye bizi korkuttu malesef:/ önerdiğiniz pediatrik olanı mı damla olarak da satılıyor ama pediatrik değil dedi eczacı ? 

Düzenleyen Nacwes - 13 Eki 2023 Saat 13:29
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120449
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2023 Saat 18:49
  " geniz Eti enfeksiyon olduğu  için antibiyotik verdi doktorumuz "
Sizde bu SAHTEKARLIGI yediniz, oyle mi?? Ne diyelim. 20 seneden beri bu doktorlarin uyguladiklari bunun
gibi sahtekarliklari anlatiyorum..  Hic mi okumadiniz; "Sahtekarligin 3 safhasi" yazimi???
Levomont; Astim ilacidir... O (sozum ona) geniz eti iltihabi ile NE alakasi var!! Madem iltihap var diyor, 
neden antibiyotik vermemis?
Dalman; Kortizon!! Evet kasten veriliyor! Once Kortizon etkisi ile sahte bir iyilik hali yaratiyor, sonra devam
edilince;  kortizon etkisi ile bagisiklik baskilanip, zayiflatiliyor ve bu sayede cocuk devamli hasta oluyor ve 
sizler devamli bu doktorlara, hastanelere tasinip duruyorsunuz.
Sahtekarligin 3 Safhasi yazimi iyi okuyun.
Gelelim sizleri Iliadin'den sogutma hilelerine!!! 
BU PUST doktorlar Dalman gibi kortizonlu ilaclari verirler sonra da, kortizon ile hicbir alakasi olmayan
 Iliadin'e "kortizon" derler.
Iliadin: Eriskin ve Cocuk formlari vardir. Bunlarin da damla ve sprey sekilleri vardir.
SIZ;Pediatrik DAMLA alacaksiniz. Damla bulamazsaniz, Pediatrik spreyi, baska bir damlalikli siseye bosaltip 
kullanin. 

Eriskinler icin, Sadece Sprey sekli var. Kulak agrisi icin kullanilacak ise; O da damlalikli bir siseye bolasaltilip,
kullanilabilir. 
Yazilarimi okuyun ve sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin.. 
Siz hic bu PUST doktorlarin, Grip teshis ettiklerini gordunuz mu?? Ya Astim derler, ya da Allerji. 
Hem enfeksiyon derler, ama Antibiyotik yazmazlar, hem kortizon ve hem Astim ilaclarini verirler. 
Burun tikanikligi Griplerde 2-3 hafta surer. Bu surecte devamli Iliadin kullanilmaz. Serum Fiz 10'ar damla
damlatin.
Ayrica da; burun tikanikligini acma mecburiyetiniz YOK! Cocuk agizdan de nefes alabilir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Eki 2023 Saat 18:59
Yukarı Dön
Nacwes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nacwes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2023 Saat 21:54
Anladım hocam dediklerinizi uygulayacağım şuan antibiyotik yeni bitti 5 gün illadin kullanıp grip için olan dediklerinizi yapacağım. Burun tıkanıklığı geniz etinden olduğuniçin tedirgin olmuştım uyurken zorlanıp uyanıyor çünkü umarım faydasını çabuk görürüz teşekkür ederim cevabınız için hocam 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2023 Saat 22:11
Burun tikanikligi ile ugrasmayin. 2-3 hafta surecek.. Agizdan nefes alir, merak etmeyin.
Yukarı Dön
Nacwes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nacwes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2023 Saat 21:20
Hocam illadin kullandım 5 gün bugün sadece serum fizyolojikle temizledim. Ama burnu dolu hala geniz eti şiş ağızdan nefes alıyor burnu akmıyor tam çekiyorum sümüğü açık sarı beyaz kıvamda bir tur daha illadin kullanmam gerekir mi 1-2 gün sonra? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2023 Saat 03:40
Burun tikanikligi, sumuk nedeni ile DEGIL, odem nedeni ile oluyor. Fazla kurcalamakla, odemi arttirirsiniz. 
Yukarı Dön
Nacwes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nacwes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2023 Saat 08:41
Tamam hocam teşekkür ederim 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.