Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kabız
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkabız

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Konu: kabız
    Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2008 Saat 17:34
bebegim 2aylık ve kabızlık sorunu yaşıyorum. dr.duphalac dıye bir surup vermişti başka bi dr.da bagırsak tembelliği yapar onu kullanma sunu kullan dedi. anne sütü alan bebekte kabızlık olmaz dıyor ama bebegim 3 gun yapmadı (3gunler tekrarlanıyor 2 kere fitil verdim)daha önce götürdügümüzde hastaneye fitil vermişlerdi onu kullanmak zorunda kaldım tehlike yaratıyor dıye okumuştum.ne yapmalıyım bırakayım ne zaman yaparsa yaparmı? yoksa duphalacmı yoksa baska birseymı? zeytın yagıda içiriyorum ara ara 20 ml su veriyorum( boy:57 kilo: 4.800) teşekkürler ayrıca rontgen çekiliyor hastanede bu dogrumu? zarar vermezmi bebegime? :)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2008 Saat 23:30
Yanlış :1-Sadece anne sütü alanlar, 2. aydan itibaren 4-5 günde bir kaka yaparlar. Hergün kaka yapmasını beklemeyin.
Yanlış : 2-Kabız diyebilmek için, bebeğin sert kaka yapması lazımdır.Halbuki bebek cıvık ,altın sarısı kaka yapar.
Yanlış :3-Duphalac, esasında sakarin gibi suni bir şekerdir. Kabız ilacı değildir. İçerdiği şeker barsak tarafından emilmediği için, kalın barsaktaki bakteriler tarafından kullanılır ve dışkı o sayede yumuşar. Prebiotiktir. Asla barsak tembelliği yapmaz.
Yanlış :4- Bunun için sakın ha Röntgen falan çektirmeyin.
Doğum boyu ve kilosunu yazmamışsınız, tam bir değerlendirme yapamadım.
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2008 Saat 16:12
Öncelikle teşekkür ederim. Benim anlamadıqım sizde doktorsunuz bebegimi muayene eden rontgen çekende biz ne kadar okusak bilgilensekte doktorlara teslim oluyoruz bir yerde bebegime lamada yapıldı rontgen çekildi fitil verdim şurup verdim off off bizleri neden bu kadar çaresiz bırakırlarki! size teşekkür ederim  doqum kilosu: 3400 hastene cıkıs:3000 doqum boy:52cm degerlendirme yaparsanız memnun olurum teşekkürler tekrar bu arada bugun kontrole götürdüm kalça cıkıklıgı için ultrason istedi çıkıklık yok normalde bu herkezemi istenır ultrasonda zararlımıdır. ne yapmalıyım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2008 Saat 16:21

Boy normal, 100g. bir eksiklik var, önemli değil.

Kalça çıkığı için elle muayene en uygunudur, şüpheli durumda veya aile hikayesi olanlarda US yapılabilir. Erkek çocuklarda kalça çıkığı çok çok nadirdir.

Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2008 Saat 22:46
içime iyiyce kurt düştü benim ultrason için verdiği kagıtta KALÇA EKLEMİ US (çift taraf) olan kutu işaretli sanırım genel kontrol dimi? Confused birde dobridate toz şurup bunu kullanayımmı acaba? bugun 3 gun oldu kaka yapmayalı.. bir ara carpol işimli ateş düşürücü şurup ve bikaç daha vardı böyle hakkında kötü şeyler işitmiştim eger ateşlenirse kullanmalımıyım?Confused bugun tartıldı 5.180 kg 57 boy tekrar belirtmek istedim. ( 3 gün oldu ama karında şişlik yok bacak kasması yok maşallah çok güzel gaz çıkartıyor Smile karnında sürekli bi buruntu sesi var, mışıl mışıl uyuyor ) başınızı çok agrıtıcam sanırım Embarrassed ne yaparsınız annelik ona çok zor kavuştum 7 ay yattım hamileliğimde, zor günlerdi şimdi birsey olucak diye aklım çıkıyor .. teşekkürler Wink
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2008 Saat 10:43
Debridat çok özel durumlarda verilir. Çocuklarda kullanımı yoktur. Kaka yaptıgında kakasına bakın. Eğer cıvık kaka yapıyorsa, isterse 5-6 günde bir kaka yapsın önemi yoktur.
Calpol'a gelince, hiçbir zararı yoktur. Gazetelerde çıkan listeye yanlışlikla girmiştir. Adı geçen Calpol bizde satılmayan "Calpol cold" gibi bir farklı ilaçtır. İsminin yanında "Cold" yazısı olan ilçlardan uzak durun. Rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Biraz dertleri zevk edinmekten vazgeçin, bunlar en güzel günleriniz. Sizin müdahaleniz, ancak çocuk ıkınıp ıkınıp yapamadığı zaman gerekir.
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2008 Saat 23:19
dr. bey kızım sonunda kaka yaptı 4.günde ama çok yaptı altı açıktı spor yapıyorduk yani bacaklarını karnına itip çekiyordum. kakası kıvamlı güzel çok cıvık degil katıda degil bu kaka miktarı yetermi acaba? kaka düzeni böylemi olacak hep yoksa ilerleyen dönemlerde düzelecekmi? bebegim 2 aylık okuduguma göre bu dönemde bebeklerin bagırsakları genişlermiş o yüzden böyle geç yaparlarmış bu dogrumu? (doqum kg:3400 boy:52 , şuan kg:5.180 boy:57. 2 aylık kız ) şurup vermeme gerek varmı acaba? yoksa böle dewam etsinmi? teşekkürler...
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2008 Saat 23:24
yanlış yazmışım afedersiniz  
Orjinalini yazan: avril avril Yazdı:

dr. bey kızım sonunda kaka yaptıSmile 4.günde ama çok 'az' yaptı altı açıktı .spor yapıyorduk ,yani bacaklarını karnına itip çekiyordum. kakası kıvamlı güzel çok cıvık degil katıda degil bu kaka miktarı yetermi acaba? ( 4 gündür yapmadı yapmadı yedikleri nereye gitti Smile)  kaka düzeni böylemi olacak hep yoksa ilerleyen dönemlerde düzelecekmi? bebegim 2 aylık, okuduguma göre bu dönemde bebeklerin bagırsakları genişlermiş o yüzden böyle geç yaparlarmış bu dogrumu? (doqum kg:3400 boy:52 , şuan kg:5.180 boy:57. 2 aylık kız ) şurup vermeme gerek varmı acaba? yoksa böle dewam etsinmi? teşekkürler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.