|
Bacakta morarmalar |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Zey_nep ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 251 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Şub 2024 Saat 10:53 |
Hocam kolay gelsin, oglum 3,5 yaşında, 16 kilo. Lenf bezleri hakkinda konusmustuk. Geçen sene mart ayında cocuk doktoru yağlı hiluslari belirgin diye onlolojiye yönlendirdi direk, ilk gidisimizdi lenflef icin bizde gitmedik bir daha ne onkolojiye nede polikilnige. Kendim bakıyorum. Yeni sisenler var. Iki tane birlesenler filan var. Baya da büyükler. Ama oglumun genel durumu iyi ELHAMDÜLİLLAH. Ara ara halsizlikleri oluyor ama mevsimle alakali sanıyorum.
Genel durumu ozeteletip sorumu sormak istedim ki hepsini göz önünde bulundurun diye hocam, Mayis ayindan bu yana ne zaman bacaklarini üşütse, ya da cok fazla fazla ayakta kalsa dizini tutup bacagim agriyor diyor o günlerin gecesinde. Uykuya dalana kadar. Simdiye dek sadece iki gece uykuya dalana kadar cok ağlamıştır. Onun dışında tutup söylüyordu. Sabah uyaninca geçiyor hemen. Tekrar soylemesi bazrn bir ay arayla oluyor. Arada bacaklarinda, daima diz altında nokta seklinde morluklar görüyorum. Bugün ilk defa diz üstünde gördüm. Nokta şeklinde düzenli bir morluk plmasi cilt alti kanamasi mi oluyor? Bütün durumunu goz önünde bulundurunca tehlikeli bir durum mudur acaba hocam?? Resimi de yüklüyorum. Düzenleyen Zey_nep - 11 Şub 2024 Saat 10:54 |
|
![]() |
|
Zey_nep ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 251 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dizinin tam üstünde de hafif bir kırmızılık var muhtemelen yarina kadar oda moraracak gibi görünüyor, çünkü hep öyle gozlemliyorum. Once kirmizilik oluyor sonra morarma.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120530 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Onemli bir sey degil. Gecirdigi hastaliklarla da ilgili degil. muhtemelen bir yerlere carpiyor.
1 yasindan sonra, her sene en az 1 ampul Dvit3 icmesi sart! Hic vermedi iseniz, hemen 1 ampul icirin ve Mayis ayinda bir olcum yaptirip bana yazin.
|
|
![]() |
|
Tamam hocam bir kere icirmistjm. 4 5 ay oncesinde. Yine verecegim bu gece. Ama oğlum bizzat siseden icurmeme izin vermiyor. Acaba ekmege doksem etkisi azalir mi ya fa celik kasikla verdigimde etkisi azaliyor mi yoksa ezberlenmis sacmaliklardan mi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120530 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Her turlu icirebilirsiniz.
"Celik" NE alaka??? Turk doktor uydurmalarina kulak asmayin! Ister ekmek ile, ister; yogurt, pilav, veya corba icinde verebilirsiniz.
|
|
![]() |
|
Hocam peki bu sekildeki morarmalar arada olan diz ağrısı, ve bu lenfler üç belirti beraber lenfoma ya da lösemi belirtisi sayılır mı? Bu üç belirti ule nereye gidersem gideyim, eminim bir sürü tetkik yaptirip hematolojiye yonlendirecekler.. o yüzden size sormak ve cevabınızla yetinmek istiyorum.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu derecede olanlar sayilmaz!! Ayrica; Dalak buyumesi olmasi sarttir!
Oyle Lenf bezlerinin US cekilmesi ile de teshis konamaz. Biopsi yapilmasi sarttir! Ancak; Lenfoma teshis edilmis bir hastada, vucudun diger kisimlari; CT,MR veya PET ile tetkik edilebilir. Sizin saydiginiz arazlarla Lenfoma teshis edilemez. Turk doktorlarinin gazina gelmeyin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Şub 2024 Saat 04:08 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|