Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Emzirme & Anne Sütü
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Emmeyi reddediyor...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuEmmeyi reddediyor...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seydaulgen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 55
Mesajın Direkt Linki Konu: Emmeyi reddediyor...
    Gönderim Zamanı: 08 Mar 2008 Saat 03:22
Benim kızım şu anda 4.5 aylık. Bu zamana kadar gelişimi gayet normaldi. Fakat 3 gündür emmeyi reddediyor baştan biraz emiyor sonra ağlayarak emmek istemiyor yada emmeye başladığında 1-2 çekiyo sonra uyumaya başlıyor ve bu durumu beni korkutuyor. Acaba memeyi mi bırakıcak diye düşünmeye başladım. Emmediği içinde sütümde azalma oldu emsede ilk baştaki gibi çok gelmiyo böle olunca iyice istemiyor. Her şekili deniyorum inat ediyorum ayakta veriyorum sallıyorum dürdüyorum daha ne yapabilirim bilmiyorum...

Aç kalıcak diye mama bile vermeyi düşündüm ama henüz vermedim tabi..

Az emdiği için günde 1-2 defa kaka yapmaya başladı ve yaparkende zorlanmaya tabi..

Bu durum için bana yardımcı olucak aynı şeyi yaşayan yada bilen arkadaşlar varmı?

Önerilerinizi bekliyorum...

Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2809
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2008 Saat 03:31
hemen pes etme, anne sütü en güzel gıdadır
ama bunu bir uzmana sormanı tavsiye ederim belki bir rahatsızlığı nedeniyle iştahsızlık döneminde olabilir.
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 9950
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2008 Saat 07:44
Birincisi son zamanlarda aldığın bir vitamin, içtiğin birşey ya da yediğin birşey sütün kokusunu değiştirmiş olabilir. O nedenle yediklerini bir gözden geçir. Sonra bebeğin emmezse kesinlikle bir pompa alıp sütü sağ. Eğer böyle devam ederse sütün çok azalır çünkü. Sabırla ve şimdi bırakacak tedirginliği hisstmeden emzir. Gece o uyurken uyanır diye düşünmeden alıp emzir. Emzirdiğin odada bebeğinle yalnız olmaya ve de hiç dikkat dağıtıcı bir ses olmamasına dikkat et.  Bebeğini emzirirken çok kısık sesle şarkı söylemeyi de deneyebilirsin, sakinleşir. Bir de lütfen doktoruna danışmadan kendi kafana göre mamaya geçme. Bunları tavsiye edebilirim. Kolay gelsin...
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2008 Saat 16:23
Orjinalini yazan: duygu duygu Yazdı:

Birincisi son zamanlarda aldığın bir vitamin, içtiğin birşey ya da yediğin birşey sütün kokusunu değiştirmiş olabilir. O nedenle yediklerini bir gözden geçir. Sonra bebeğin emmezse kesinlikle bir pompa alıp sütü sağ. Eğer böyle devam ederse sütün çok azalır çünkü. Sabırla ve şimdi bırakacak tedirginliği hisstmeden emzir. Gece o uyurken uyanır diye düşünmeden alıp emzir. Emzirdiğin odada bebeğinle yalnız olmaya ve de hiç dikkat dağıtıcı bir ses olmamasına dikkat et.  Bebeğini emzirirken çok kısık sesle şarkı söylemeyi de deneyebilirsin, sakinleşir. Bir de lütfen doktoruna danışmadan kendi kafana göre mamaya geçme. Bunları tavsiye edebilirim. Kolay gelsin...

verdiğin bilgiler için tşk.
dr danıştım tabi 4 saatte bir emmesi gerektiğini söledi ve herşeyin normal olduğunu ama bana göre normal deil. Çünkü eskisi gibi emmediği için sütümün azaldığını hissediyorum ve çoğaltmak için habire yiyorum :))
bol bol su içiyorum..
bakalım nolcak...

Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 9950
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2008 Saat 01:28
Merak etme... Bak ben de senin gibi tereddütler yaşadıım bir ara ama bu sütümü daha da azalttı. Rahat ol elinden geldiğince. Önce sen inan buna. Sütün bebeğine yetiyor... Doğanın kanunu bu. Senin sütün o bebeği doyuracak. O bebeğin ihtiyaçlarına özel şekilde üretiliyor ve ona yetiyor. Böyle düşün. 3 gün içinde sütünde artış olur moralini yükseltirsen. Dene görWink
Yukarı Dön
bıdık Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 589
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2008 Saat 13:37
merhaba canım..emmeyi reddetmesinin nedenlerinden biri burun tıkanıklığı olabilir.Bu da değilse sütün birden gelmiş ve bebeğin başedemeyerek korkmuş reddetmiş olabilir.veya tam tersi sütün yavaş gelmiş bebeğin öfkelenip emmeyi reddetmiş olabilir.Emmek istemiyorsa bence sütünü sağ ve kaşıkla vermeyi dene...birde emzirmeden önce birazcık sütünü sağıp sonra emzirebilirsin.. umarım yakında düzelecektir,bunları kafana takma derim...

Clown
Yukarı Dön
tibelya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 124
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2008 Saat 21:16
  merhabalar  benim de başıma gelmişti. emmeye başladığında ağlayıp bırakıyordu. sonradan fark ettik dilinde bir yara vardı. ilaç kullandık geçti
eskisi gibi emmeye başladı .
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2008 Saat 21:33
Orjinalini yazan: duygu duygu Yazdı:

Merak etme... Bak ben de senin gibi tereddütler yaşadıım bir ara ama bu sütümü daha da azalttı. Rahat ol elinden geldiğince. Önce sen inan buna. Sütün bebeğine yetiyor... Doğanın kanunu bu. Senin sütün o bebeği doyuracak. O bebeğin ihtiyaçlarına özel şekilde üretiliyor ve ona yetiyor. Böyle düşün. 3 gün içinde sütünde artış olur moralini yükseltirsen. Dene görWink

Evet bugün biraz daha rahatım. Dün akşam nerdeyse bir an mama veriyodum ama Allahtan vazgeçmişim. Bugün bende bebeğimde biraz daha iyiyiz. İnşallah daha da iyi olucak.. Moralimi tekrar topladım ısrarla devam ediyorum.. Thumbs%20Up

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.