Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bir kaç soru(kusma)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBir kaç soru(kusma)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Halilo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 21 Nis 2017
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halilo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bir kaç soru(kusma)
    Gönderim Zamanı: 27 Kas 2017 Saat 21:23
Kadir bey iyi günler,
Öncelikle teşekkür etmek istyorum, oğlumla kaç kez antibiyotik verdiler ama sizin önerilerniz sayeseninde hiç ilaç kullanmadık. Geçen haftalarda oğlum sürekli kustu ve panik yapıp doktora götürdük. 24 aylık oğluma serum verdiler ben istemedim ama eşim isteyince tek başıma sorumluluk alamadım fakat sonradan öğrendim prospektüste emziren anneye bile verilmeyen zofranı emen bebeğe verdiler o ilacın ne zararı olmuştur oğluma? Diğer sorum ise 3 aydır oğlumda fakrettiğim kadarıyla kuruyemişlere alerjisi var. ya önceden vardı fakretmedim ya da yeni oldu. Eser miktarda fıstık, fındık içeren şeyler yese bile kızarıyor döküntü oluyor ve kaşınıyor vucudu. Gözü de yaklaşık 1 yaşından beri sürekli mikrop kapıyor. Doğduğunda zaten tıkanıklık vardı 1 yaşından sonra açıldı ama ondan sonrada çok sık tobradex kullanmaya başladık sürekli doktor değiştirdik ve hepsi farklı şeyler söyledi. En son gittiğimiz dr alerjisi olduğunu gözü kaşındığı için pis ellerini götürünce mikrop kaptığını söyledi. Bunu dedikten sonra oğluma dikkat ettim, kuruyemiş yediği zaman gözünü ve burnunu kaşıdığını farkettim. Geçen gün yine kuruyemiş yedi elleri çok pisti ve gözünü kaşıdı şimdi gözü şiş ve akıyor. Siz tobradex öneriyorsunuz fakat gittiğimiz doktor kortizonlu olduğu için asla tobradex kullanmamazı onun yerine vigamox kullanmamızı söyledi. Ne yapmamız lazım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113113
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2017 Saat 12:53
1- Zofran; Kemoterapi sonucu kusmalari olan cocuklara verilen cok kuvvetli bir kusma onleyicidir.
Garibim, baska ilac bilmiyorsa, her gelene Zofran salliyordur.. Ben olsa, Emedur kullanirdim.
2- Allerjisi olabilir..Sakin Test filan yaptirmaya filan kalkmayin.. Sadece o gidalari vermeyin.
3- Doktorunuz, hem CAHIL, hem APTAL oldugundan, Tobrased'in kortizon oldugunu zannedebilir.
O aptala soyleyin, Tobramisin; Antibiyotiktir...Bir zahmet, ilacin icerigini bir okusun..
Goruyorsunuz, Turk doktorlarinin ne kadar ahmak olduklarini!!!  Hem KEL , hem FODUL!! Bilmiyorsun,
bari sus!!!  Kesin o firmadan rusvet aliyordur. 
 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.