Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Sağlık
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Let Down Let Down Rinoplasti Dedikleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Let Down Let Down Rinoplasti Dedikleri

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
drydmt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 23 May 2016
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı drydmt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Let Down Let Down Rinoplasti Dedikleri
    Gönderim Zamanı: 23 May 2016 Saat 16:25

Let Down Rinoplasti bazı kesimlerce Preservation Rinoplasti denilen popüler uygulama… Burun estetiğinde son dönemlerin en popüler ve en güçlü teknik devrimi. Burun estetiği nin en önemli basamağı olan burun sırtını şekillendirmek cerrahı o kadar zorlayan bir basamaktır ki. Osteotom denilen keskiler, testereler, motorlar, piezolar ve lazerler… Neler kullanılmadı ki en güzel burun sırtını elde etmek için. Derken Fransa’dan bir büyüğümüz let down rinoplasti denilen bir tekniği tanımladı. Bu teknikte o çok korktuğumuz burun sırtı korunarak burun tabanına gömülüyor, bu şekilde burun kemerinden kurtuluyorduk. Türkiye’de ise zekice bir pazarlama stratejisi ile bu tekniğe preservation rhinoplasty denildi. Asıl mühelifinin emek verenin dışında bir sahiplenmeye girişildi. Çok da önemli değil. Burun sırtının serbest düşmesi yani let down yada koruyucu yani preservation rhinoplasty her şekli ile iyi bir buluş sonuçta. Ama her hastaya uygun değil.

Çok değerli Güler Gürsu hocamız (Türkiye’de Plastik Cerrahinin kurucusu) birçok defasında en büyük hataların genelde kongreler sonrasında kişilerin tekniklerini değiştirmesi sonucu olur demişti. Gerçekten de bu tekniğin popülerize olması ile hepimiz birer let down yada preservation rhinoplastisi uzmanı oluverdik. Ver bir çok hasyatı bu teknikle ameliyat etmeye çalıştık. Bu büyük hataydı. İki temek kuralı ihmal ettik. Birincisi masada her vakada güzel sonucu elde edebiliriz. Ama ya sonrası? İkinci konu da serbest düşüşe bıraksak da her burun sırtı kabul edilebilir güzellikte değildir ve bu sorun basitçe törpülemek ile düzeltilemez.

Teknik detaylarla kafanızı şişirmek yerine özetlemek istiyorum, arzu ederseniz kliniğimde yüz yüze tartışabiliriz elbette. Şunu vurgulamak isterim: Let down (preservation rhinoplasty) prensipte mükemmel felsefeye sahip bir tekniktir. Ama planlama aşamasında hastaya “ size çok doğal bir burun yapacağım” hikayesi ile eski burun kemerini yada burun sırtındaki minimal olsa bile bir düzensizliği kabul ettirmeye çalışmak ta biz plastik cerrahların en büyük yanılgısıdır. Hatanın neresinden dönülse o kardır. Doğal olmak eski deformiteyi (bozukluğu) günümüze taşımak değildir.

“Doğal olmak, size yapılan güzel bir burnun cerrahi sonucu elde edilmediği konusunda çevrenizi ikna etmek zorunda olmamanızdır”. Bunu bir kenara yazın.

Doğal olmak, estetik olmak, güzel olmak kesinlikle günümüzde birbirine karışmış saçma sapan tanımlamalarla anlamını yitirmiş kavramlardır. Bir defa geldiğiniz bu yaşamda size layık olanı doğru değerlendirmeniz dileği ile…..

https://www.ozanbalik.com/



Düzenleyen drydmt - 30 Ağu 2020 Saat 13:00
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.