Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Sağlık
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Azra Bebek
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Azra Bebek

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Salih Mert Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 21 Eki 2014
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Salih Mert Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Azra Bebek
    Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2015 Saat 23:44

Minik yavrucağa solunum zorluğu çekiyor diye 10 iğne yapmışlar

haberlerde videosu vardı, kıpır kılıp her tarafa gülücükler dağıtıyor.
maalesef densizin biri yüzünden şuan solunum cihazına bağlı yaşıyor.
belki ilaç bile kullanmasına gerek yoktu. sık eleyip ince dokumakta fayda var.

Azra bebek 3 aydır solunum cihazına bağlı

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), () - SAKARYA'da nefes darlığı şikayetiyle doktora götürülen, iddiaya göre yanlış tedavi nedeniyle organları iflas eden 14 aylık Azra bebek, 3 aydan bu yana ailesinin yanında bilinci kapalı halde...

Azra bebek 3 aydır solunum cihazına bağlı

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), () - SAKARYA'da nefes darlığı şikayetiyle doktora götürülen, iddiaya göre yanlış tedavi nedeniyle organları iflas eden 14 aylık Azra bebek, 3 aydan bu yana ailesinin yanında bilinci kapalı halde solunum cihazına bağlı olarak yaşıyor. Minik Azra'nın anne ve babası 'Çocuğumuzu doktorlar bu hale getirdi' diyerek doktorlar hakkında savcılığa şikayette bulunurken hastane yetkilileri ve yaşadıkları olayla iligili inceleme başlatıldığını söyledi.
Sakarya'nın Erenler İlçesi'nde oturan 37 yaşındaki İbrahim ve 38 yaşındaki Emine Yıldırım çifti, 14 aylık bebekleri Azra Yıldırım'ı solunum cihazına bağlı görülmesine neden olan talihsizlikler 3 ay önce nefes darlığı şikayetiyle Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne getirilmesiyle başladı. İddialara göre Azra bebeği muayene eden Dr. G.A., Azra için aileye 10 iğne yazdı. Eve dönerek tedaviye başlayan aile Azra bebek aynı gece nefes almakta zorlanınca ailesi tarafından yeniden hastaneye götürüldü. Aynı doktora şikayetlerini söyleyen aile "Bir şey olmaz. Bebeğin boynu ince, o yüzden oluyor" yanıtını aldı. 
"ORGANLARI İFLAS ETMİŞ"
Azra bebek gece fenalaşarak tekrar hastaneye kaldırıldı. Bu kez solunum açma tedavisi gören minik bebek, sabah saatlerinde Bursa Uludağ Tıp Fakültesi'ne sevkedildi. Ambulansla hastaneye kaldırılırken bilinci kapanan Azra Yıldırım, burada yoğun bakım ünitesine alındı. 
Doktorlar kızlarının organlarının iflas ettiğini ve bilincinin kapandığını söyleyince aile şoke oldu. Minik bebek burada 2 ay yoğun bakımda tedavi edildi. Azra bebek, tekrar sevkedildiği Adapazarı'ndaki Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde tedavisi sürdürülemeyince bir kez daha Bursa'daki hastaneye sevkedildi. 
BABA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU 
Durumu her geçen gün kötüye giden minik bebek burada 15 gün yoğun bakımda tutulduktan sonra solunum cihazıyla birlikte hastaneden taburcu edildi. Ailesi tarafından evde bakılan minik bebek, şu anda bilinci kapalı durumda solunum cihazına bağlı olarak yaşıyor. Küçük kızlarının bu duruma gelmesinden sorumlu tuttuğu Adapazarı'ndaki doktorlar hakkında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan baba İbrahim Yıldırım Adapazarı’nda çocuk hastanesindeki doktorları suçladı. 
"ARTIK SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI YAŞIYOR"
Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye götürülen çocuğunun solunum cihazına bağlı yaşamaya başladığını söyleyen baba İbrahim Yıldırım, şunları anlattı:
"Adapazarı’nda çocuk hastanesinde çocuğum ağırlaşınca Bursa’ya getirdik. Burada doktor kızımı muayene ettikten sonra bana kızımın daha önceden kalbinin durmuş olduğunu, bütün organlarının iflas etmek üzere olduğunu, bilincinin tamamen kapanmış olduğunu, el ve kol hareketlerinin hiç olmadığını, ışık refleksinin de hiç olmadığını söylediler. Bize 'Bu çocuğu bu duruma nasıl getirdiler' diyerek kendi kendine söylendiğini duydum. Burada 15 gün yoğun bakımda yattık. Daha sonra normal servise aldılar.11 gün normal serviste yattık. Daha sonra doktor kızıma tıbben yapılacak başka bir müdahale bulunmadığını, evde makinaya bağlı bir şekilde yaşayabileceğini söyleyerek bizi taburcu etti. Kızım şuan hala solunum cihazına bağlı olarak yaşamaktadır." 
Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ailenin iddiasıyla ilgili, ilk incelemede bebeğe 'Metabolik hastalık' tanısı konulduğunu bildirirken, "Her türlü yardım destek ve tedavi yapıldığı belirlenmiş olup olay incelenmeye devam etmektedir" diye açıklama yaptı. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.