Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ilaçtan sonra yükselen ateş ve titreme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumilaçtan sonra yükselen ateş ve titreme

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynepefe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 30 Nis 2015
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynepefe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ilaçtan sonra yükselen ateş ve titreme
    Gönderim Zamanı: 30 Nis 2015 Saat 03:49
Merhaba Kadir Bey,
2009 doğumlu 6 yaşındaki oğlum p.tesi (27 Nisan) günü okulda dondurma yemiş ve öğretmeni acele edin dediği için yememiş dondurmayı yutmuş resmen. o akşam ateşlendi. 38.5ateş ve boğaz ağrısı yüzünden huysuzlanınca 1 ölçek  calpol verdim.Çarşambaya kadar hiç ilaç vermedim ama hep ateşi vardı en yükseği de 38.5 tu. Çarşamba günü dr.a götürdük ve calpol+ibufort+amoklavin verdi ve ateş düşürücüleri 3 er saat arayla verin deyip boğaz kültürü aldı. Sonuç c.tesi çıkar o güne kadar ateş düşmezse kana bakalım ama öncesinde ateş 39-40 olursa hemen getirin dedi.Beta olabilir eğer öyleyse antibiyotiği kaç gün kullanacağınızı belirleriz dedi. ancak ibufort u 2. verişimizden hemen sonra oğlum titremeye ve sayıklamaya başladı.üstelik ateşi de 39.5  u geçti. bu ilaçları kullanmak istemiyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum. yardımcı olabilirseniz gerçekten minnettar olurum.
efe
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 113127
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2015 Saat 08:41
1- Dondurma ile alakasi yok.. Bogaz enfeksiyonu yapan mikroplar, sogukta yasayamiyorlar. Sadece Gram(-) tabir edilen ve ishal yapici bakteriler yasayabilir.
2- Grip yapici virusler, vucuda girdikten; 4-6 gun sonra ilk ates cikar. Yani, sizin cocuga zaten; 4-5 gun evvel virus bulasmisti.
3- Agizda pis bir koku ve dil ustunde kalin bir pas tabakasi yoktu ise, yapilan testlerin ve verilen tedavilerin tamami, NAFILEDIR..
4- SAKIN; Gripal enfeksiyonlarda, ates dusurucu ilac vermeyin.. Ates; vucudun savunma mekanizmasi oldugundan, ilac verdiginizde; hem hastalik suresi uzar, hemde vucut, ates gecici olarak dusse bile kisa surede aniden yukseltir.
5- Ani ates yukselmelerinde; "ic isi"( core temperature) yukseldiginde; "dis isi" yukselmeye vakit bulamazsa, vucutta usume hissedilir... Ayni usume; Afrika sicaginda bile; Sitma nedeni ile aniden is isisi yukselen kimselerde de olur.
Ilk sayfadaki; Ates ile ilgili 3 makaleyi de okuyun, oradaki semayi, ustune tiklayip, buyutun ve iyi inceleyin.
6- Merak etmeyin, 5 yasindan sonra Havale olmuyor.
7- SAKIN: Bogaz kulturune inanmayin. Her Streptokok, hastalik yapici Streptokok degoldir ve Kultur bunu ayird edemez..
"Bogaz kulturu", ureyen Strteptokok'un 'A-Grubu'. olup- olmadigini soyleyemez. Onun icin ayri test gerekir. Kultur, Sadece; Beta-Hemoliz olup olmadigini belirtebilir.
Verilen butun ilaclari kesin...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.