Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Cilt kurulugu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumCilt kurulugu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynepsena Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 94
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynepsena Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Cilt kurulugu
    Gönderim Zamanı: 17 Şub 2015 Saat 08:52
http://i.hizliresim.com/8lP7VQ.jpg       
HOCAM kızım 7 yaşında. Kolları bacakları her yeri bole git gide artıyor. 
Cildiye cilt kurulugu var dedi. Kışın geçmez dedi ama ben sizde sormak istedim.kaşıntıda oluyo.tavsiye edebileceğiniz bi şey varmı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117984
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2015 Saat 18:43
Turkiye'deki Cilt Doktorlari bunlari bilmezler...

TESHIS: "Tinea Corporis" denilen ve cesitli mantarlarin yaptigi bir enfeksiyondur.
Cocuklarda; birde, kopeklerden gecen; Microsporum canis tipi vardir..
Butun bu mantarlar, basit kremlerle tedavi edilirler.
en buyuk ozelligi ortada temiz alan etrafinda, halka seklinde dokuntu olmasidir.
Nibulen krem, gunde:2x1 surun. Biraz inatcidir, duzelmesi 1 hafta alabilir, sakin tedaviye ara vermeyin. Iyilestikten sonrada, 1-2 ay sadece banyolardan sonra, kremi surun.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynepsena Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2015 Saat 00:38
Hocam nasıl bilemez anlamıyorum. Uzmanlık alanı bu. Cogaldıgıni görünce ikinci kez götürdüm aynı Dr. Ama kışın geçmez dedi.yazın rahatlar dedi..ben  size ne kadar dua etsem azdır hocam.
2.bir sorum daha olcak. Bu kızımda 2,5 yaşında bacağında çıkmıştı. Bu yara şeklini alınca başka bi Cildiye ye götürmüştüm devlette. Tabi ne olduğunu söylemedi ama Momesalic krem verdi.hemen geçirmişti. Ben geçen seneye kadar vücudunda sürekli tekrarladı bende aynı kremi kullanmıştım. Bukadar cogalmamıstı hiç. Ben bu neden oluyo diye gittiğimde cilt kurulugu cevabını aldım. Hocam bu böyle sürekli devam mı edecek.sadece verdiginiz krem yeterli oluyo mu

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2015 Saat 05:26
Evde kopek varsa, gecmez... Tekrar-tekrar bulasir..

Momesalik krem: Icinde hem mantar ilaci hemde deri dokucu; Salisilik asit vardir. Daha ziyade, pullanma-kabuklanma olan durumlarda tercih edilir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Şub 2015 Saat 05:28
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynepsena Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2015 Saat 13:15
Evde köpek yok hocam hiç olmadı. Cevabınız için çok teşekkürler. Verdiğiniz kremi başlıyacam

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynepsena Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2015 Saat 13:22
http://i.hizliresim.com/vgb58z.jpg
hocam bilginiz dahilinde bi soru daha sormak istiyorum.komsumun bacağında bu yaraların var.gecmiyo ve cok kasıniyo.sıkıntıdan oluyo demişler. Ben kadir beye sorayım dedim
http://i.hizliresim.com/dnP38n.jpg

Düzenleyen zeynepsena - 18 Şub 2015 Saat 13:27
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2015 Saat 18:20
Ayni dokuntuler, meme altlarinda, gobek deligi etrafinda ve cinsel organlari civarinda da oluyorsa, Uyuz'dur..
Eczaneden sampuan veya Losyonunu alip kullansin..
Yok, sadede 1 bacaginda oluyorsa, biraz daha fazla bilgi gerekir. Ne kadar zamandan beri varmis, nasil baslamis, ne ilaclar kullanmis. seker hastaligi varmi imis..gibi...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Şub 2015 Saat 18:21
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynepsena Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2015 Saat 19:20
Hocam sadece bacaklarında varmış. 1,5 yıl önce birdebire başlamış.stresten demişler.  Şeker hastalıgı yokmuş. 
Kullandığı ilaçlar fucicort krem, fito krem bide iğne kullanmış ama ismini hatırlamıyomus
Bu yaralardan sonra  Zona ve Kurdeşen çıkardı. Onlar geçti ama bu devam ediyo.kanayana kadar kaşıyomus

Düzenleyen zeynepsena - 18 Şub 2015 Saat 19:22
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.