Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Anneye 'sütün az bebek doymuyor' demeyin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuAnneye 'sütün az bebek doymuyor' demeyin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11323
Mesajın Direkt Linki Konu: Anneye 'sütün az bebek doymuyor' demeyin
    Gönderim Zamanı: 24 Oca 2008 Saat 02:46
Anneye 'sütün az bebek doymuyor' demeyin  

Moral bozan sözler sütü azaltıyor

Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğiyle devam ettirilen Bebek Dostu Hastaneler Projesi kapsamında, Acıbadem Kocaeli Hastanesi de “Bebek Dostu Hastane” seçildi. Acıbadem Kocaeli Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Neşe Bakoğlu, bebek dostu hastane seçilmenin en önemli şartının, anne sütünü teşvik eden hizmetler sunmak olduğunu söyledi.

Neşe Bakoğlu, doğru emzirme teknikleri konusunda annelere eğitim verdiklerini, anneye bu konuda çevresinin de pozitif destek vermesi gerektiğini belirterek, aile içi ve çevreden gelen ‘sütün yetmiyor, bebek doymuyor’ cümlelerinin sütün kesilmesine bile neden olabildiğini belirtiyor. İsterse her annenin mutlaka bebeğini doyuracak kadar sütünün olabileceğini belirtiyor.

Acıbadem Kocaeli Hastanesi Yenidoğan Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Serpil İsabetli de negatif cümleler kurularak anneye yönelik yapılan eleştirilerin doğum sonrası hassas bir psikoloji içindeki anneleri iyi etkilemediğini söyledi. İsabetli, annelere verdikleri emzirme eğitimi sırasında bebeğin hangi pozisyonda tutularak emzirileceğine ilişkin teknikler, emzirme sıklığı, emzirmenin devamlılığının sağlanması konusunda bilgiler sunduklarını anlattı.

ANNENİN KALBİ KOLAY KIRILIYOR

Doğumdan sonra annelerin en hassas oldukları konuların başında, bebeklerini yeterince besleyip besleyemedikleri geliyor. Bebek sürekli ağladığında annenin yakın çevresindekiler doymadığını, sütün yetmediğini iddia ediyor. Anne de bebeğiyle meme vermek yoluyla iletişim kurmaktan çekiniyor. Yanlış teknik kullanılması sonucunda meme başı yara olan ve kanayan annelerin hikayelerini dinlemek de olumsuz etki yapıyor. Çevresinden etkilenip biberon ve emzik kullanan anneler var. Oysa bunların yapılması bebeğin anne sütünü alamamasına yol açıyor. Bu nedenle annelerin ilk 6 ay bebeklerini sadece kendi sütleriyle beslemeleri gerekiyor. Sütün için de su da bulunduğundan su vermeye de gerek kalmıyor.

İLK GÜNLERDE HER AĞLADIĞINDA SÜT VERİN

Annelere gebeliğin 32. haftasından itibaren ve doğuma geldikleri andan itibaren emzirme eğitimi verdiklerini anlatan Serpil İsabetli, “Bebeğin anne sütünü iki yaşına kadar alması gerekiyor. Altı aydan sonra ek gıdaya geçilmesinin sebebi bebeğin beslenme alışkanlığı kazanması ve değişik tatları da bilmesi için gerekli. Böylece ek gıdalar yardımıyla bebek gelişimi için gerekli olan yağ asitlerini ve proteinleri de alabiliyor” dedi.

Bebeğin anne sütünü doğal seyrinde bırakması daha doğru. Bebeğe zorla anne sütünü bıraktırmak doğru değil. Bebeğe ilk doğduğunda her istediğinde anne sütü verilmesi gerektiğini ve gece uyurken en geç üç saatte bir emzirilmesinin doğru olduğunu anlatan İsabetli, şöyle konuştu: “Bebek eğer uyuyorsa da uyandırılarak anne sütü verilmesine devam etmek gerekiyor. Süt yerine su vermek bebeği tok tutacağından bebek annesinin sütünü almak istemez. Anne sütü özellikle de gelişmekte olan ülkelerde yaşayan bebeklerin beslenmesi için hem maliyetsiz hem de temiz bir gıda. Bu nedenle anne sütü konusunda annelerin eğitilmesi çok büyük önem taşıyor.”

Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2008 Saat 02:49
İfakat tüm kalbimle buna katılanlardanım. Ellerine sağlık. Emziren anneler için süper bir yazı.ClapClapClap
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 16849
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2008 Saat 11:11
Çok doğru canım, ellerine sağlık ClownClown
Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2008 Saat 11:50
Clapçok doğruClapEllerine sağlıkClown
Yukarı Dön
botag Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 691
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2008 Saat 17:41
Yazı için teşekkürler canımClown
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 11323
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2008 Saat 01:49
beyendiğinize sevindimClown
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8380
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2008 Saat 09:46
çok doğru bir yazı,emeğine sağlık ifakat,gerçektende doğru bende sütümün az olduğunu biliyordum ama gelen giden bu çocuk doymuyor,sütün azmı,beslemiyo mu derken,kendimi ne kadar eksikli hissetmiştim,hatta bebeğime annelik yapamıyorum bile düşünmüştüm,zaten az olan sütlerim azala azala kızımı zor bela 3 aylık olana kadar emzirdimCry
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
gul55 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2008 Saat 23:09
BENDE AYNI ŞEYLERİ YAŞADIM.GELİP GİDENLER ÖNCE SÜTÜMÜN AZLIĞINA TAKTILAR SONRADA SİLİKON İLE EMZİRMEME.NE YAPAYIM GÖĞÜSLERİM ÇOK KANIYORDU.AYRICA BEN ANNE SÜTÜ EMSİNDE NASIL EMERSE EMSİN DİYE DÜŞÜNÜRKEN BİR SÜRÜ LAF...İLK ZAMANLAR MÜTHİŞ ALINGAN OLUYOR İNSAN, ŞİMDİ KİMSEYİ TAKMIYORUM.Thumbs%20Up

yavrum , en doğal en insanca emeğim benim.....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.