|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Glshbgz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ara 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 206 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Eki 2014 Saat 18:42 |
Hocam merhaba
Arkadaşımın oğlu 124 cm 24 kg (iri çocuk :) 4,5 yaşında. Bugün boğazı ağrınca, ateşde olunca doktora götürmüşler beta pozitif çıkmış. Doktor agumentin 600 (2*1) vermiş. 10 gün kullansın demiş. Ben deposilin 6.3.3 den bahsettim. Yalnız agumentini kullanmaya başlamış. 1- ant. Kullanmaya başladıktan sonra iğne vurulsa olurmu 2- eğer ilaca devam derseniz 1 aymı kullanacaktı neden diğer doktor 20 gün dedi Sağlıkla kalın |
|
![]() |
|
Glshbgz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ara 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 206 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bu arada doktoru deposilin 6.3.3 iğnenin yan etkilerinin faydasından daha çok olduğunu söylemiş :(
|
|
![]() |
|
20 gün değil 10 gün ant kullansın demiş ben yanlış yazdım Hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- " beta pozitif çıkmış ".... Boyle bir deyim, dunya Tibbinda mevcut degildir.. Olsa olsa, Turk doktorlarinin uydurmasidir.
2- Denilmek istenen: Ya; "Strep-A Testi: (+) demektir.. Esas ve guvenilir olan budur. Ya da: "Bogaz Kulturunde" Beta-Hemolitik Streptokoklar goruldu demektir... Bogaz kulturleri, ASLA guvenilir degildir, zira, her "Beta-Hemolitik Streptokok" hastalik yapmaz, " A-Grubu, Beta Hemolitik" olmalari gerekir. Bogaz kulturleri, A-Grubu olup olmadigini soylemez... 3- Bu yasta, "A-Grubu ,Beta Hemolitik Streptokoklar" hastaliklar gorulmez. 4- Hastalik oldugunda,:Ates, agizda koku ve dilde pas yaninda, BULANTI ve KUSMAlar vardir...Bulanti/Kusma hic olmadi ise, kesinlikle, Hastalik yapici streptokok degildir, o doktorun UYDURMASIDIR. 5- Eger teshis dogru olsa idi, cocuk; ilk kasik Augmentinden 24 saat sonra iyilesirdi. 6- Augmentin600 6 yastan evvel (20 kilodan evvel) VERILMEZ....Ishal yapar. 7- Eger teshis dogru olsa idi, tedavinin 30 gun verilmesi gerekecekti. 10 gun-20 gun laflari PALAVRA.... 8- Deposilin6-3-3'un ne yan etkisi varmis, bir saysinda bizde ogerenelim!!! Allahin kerizi... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Eki 2014 Saat 19:43 |
|
![]() |
|
Hocam testi yükledim, Boğaz kültürü derken Strep-A Testi yapılmış pozitif çıkmış. Bu arada antibiyotikin ilk dozu bu sabah içildi daha ikinci doz içilmedi http://i.hizliresim.com/PEDvoO.jpg |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet, Strep-A Testi yapilmis,ama (+) olmasi cok supheli. Boyle sabikasi fazla olan bir Hastaneye ne kadar guvenilir, oda ayri konu..
Ilk olcekten, 24 saat sonra cocuk tamamen iyilesirse, teshis dogru demektir, Deposilin;i ilk firsatta yaptirin. Epey zamandir bu igne piyasada yoktu, insallah simdi cikmistir. Igne ile Augmentin'in bir gecimsizligi olmaz, eger dedigim gibi seyr ederse, igneyi yaptirin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|