Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik Öncesi Dönem
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tüp Bebek Aşamaları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tüp Bebek Aşamaları

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kristal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eyl 2014
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kristal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tüp Bebek Aşamaları
    Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2014 Saat 01:54

      

* Tüp Bebek Aşaması 1 Ön Görüşme

Tüp bebek tedavi yöntemi aşamalarından ilki ön görüşmedir. Bu ön görüşme için öncelikle çift kendisine bir tüp bebek merkezi seçer ve buradaki tüp bebek yaptıracak olan uzman doktorla görüşür. Bu görüşmede tüp bebek uzmanı olan doktor aileyi tanır ve cinsel ilişkileri hakkında bilgi sahibi edinirler. Ardından anne olmak isteyen bayanın adet dönemlerine bakarak yumurtlama dönemi hesaplanır.


* Tüp Bebek Aşaması 2 Test ve Tetkiklerin Uygulanması

Tüp bebek tedavi yönteminde 2. aşamaya geldiğimizde ön görüşmede bir randevu tarihi verilmiştir. Bu tarihim gelmesi demek; tüp bebek de 2. aşamada olunduğu anlamını taşır. Bu aşamada anne adayına testler yapılır. Bu testler; idrar ve kan testleridir. Ardından anne adayı ultrasonda incelenir. Tüp bebek için herhangi bir sorun bulunmuyorsa bu aşamada tamamlanarak 3. aşamaya geçilir.


*Tüp Bebek Aşaması 3 Yumurtaların Toplanması

Tüp bebek tedavi yönteminde 3. aşamada anne adayında bulunan yumurtalar toplanır ve labaratavara götürülür. Yumurtalar incelenerek herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığına bakılır.


Tüp Bebek Aşaması 4 Döllenme

Tüp bebek aşamasında 4. evreye geldiğimizde eğer anne adayından alınan yumurtalarda herhangi bir sağlık sorunu yoksa; baba adayından sperm hücreleri alınır ve bu sperm hücreleri labaratuvardaki yumurta hücreleriyle birleştirilerek döllenmesi beklenir. Döllenme gerçekleşirse tüp bebek tedavi yönteminde diğer aşamaya geçilir.


Tüp Bebek Aşaması 5 Yumurtaların Rahme Bırakılması

Tüp bebek tedavi yönteminde bu aşamada döllenen yumurta hücrelerinden en sağlıklı olanı anne adayının rahmine bırakılır ve durumu izlenmek üzere değerlendirme aşamasına  geçilir.


Tüp Bebek Aşaması 6 Değerlendirme

Tüp bebek tedavi yönteminde son aşamada anne adayının durumu, döllenen yumurtanın sağlık durumu hem testlerle hem de ultrason görüntüleri değerlendirilir. Herhangi bir sorun yoksa hamilelik başlamış olur.

KAYNAK; www.hamilelikhaftasi.blogspot.com

Emeğe Saygı lütfen kaldırmayın. Özgün yazım bu benim.

.....................



Düzenleyen kristal - 21 Eyl 2014 Saat 16:39
Yukarı Dön
akslm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29 Eyl 2014
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı akslm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2014 Saat 14:16
........... konusunda oldukça iyiler  10 yıla yakın bebeğim olmuyordu tedavim mükemmel sonuçlandı :) 



Link vermek yasaktır...

Düzenleyen Gamze - 10 Kas 2014 Saat 19:23
Yukarı Dön
fire Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 06 Tem 2015
Konum: istanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fire Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2015 Saat 15:59
tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz , herhangi yasal olmayan bir tarafı var mıdır? veya bir sakıncası varmıdır?


İzinsiz link vermek ve reklam yapmak yasaktır...

Düzenleyen Gamze - 08 Tem 2015 Saat 16:17
Yukarı Dön
demet.gökdeniz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20 Eki 2015
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı demet.gökdeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2015 Saat 13:51
Heyecanla gittiğim doktorun muayenehanesinden ağlayarak çıkıyordum. 45 yaşındaydım, her şeyi aslında biliyordum, bu yaşta ne kadar zor olduğunu her şeyin , şansımın ne kadar az hatta hiç olmayacak kadar az ama bunu böyle duymak çok ağırıma gitmiş ve beni yıkmıştı. Ağlamaktan içim sökülüyordu, asla çocuk sahibi olamazsın mümkünü yok demişti doktor. Kolay mı hiç evlat sahibi olamayacaktım, bu gerçekten haksızlıktı. Daha 1 yıl ancak olmuştu evleneli, o zamana kadar doğru kişi çıkmamıştı karşıma. Tam oldu mutlu olacağım benim de ailem olacak derken…. Telefonum çaldı kız kardeşimdi arayan beni merak etmişti. Beni o halde bulunca çok üzüldü; ve dedi ki “ abla üzülme ölümden başka her şeyin çaresi var.”Bir arkadaşım 44 yaşında gebe kaldı ,bana da doktorun numarasını verdi ben de aradım sana randevu aldım..
İşte böyle tanıştık onunla , doktorum Sevgili Enver Kurtla. Baktı, bir deneyelim dedi; bana da gereken buydu. İlaçları kullandım, 2 yumurtam çıktı. Biri bozuk dediler, bekledim. Diğeri gelişti büyüdü. Transfer günü doktorum” güzele benziyor ama deneyeceğiz olumsuz da olsa moral bozmak yok dedi” . Belli ki ümidi yoktu. Söylediğine göre gebelik testi günü beni üzgün görmemek için kaçmış klinikten. Ben aradım O’nu test pozitif dedim. Liv Hospital’da doğumumu gerçekleştirdim. Hemşirelerin her daim gösterdiği güler yüzleri ve hastane personelinin misafirperverliğinden çok memnun kaldık. Şimdi oğlum 4 yaşında, doktorumun da ismini koyduk hep O’nu da anmak için. Demem o ki ümidinizi kesmeyin. Kim bilebilir ki?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.