Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - birden çok soru( boğaz enfeksiyonu)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbirden çok soru( boğaz enfeksiyonu)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dmt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 06 Kas 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Konu: birden çok soru( boğaz enfeksiyonu)
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2013 Saat 11:34
Merhaba Kadir Bey biigilenmek amaçlı bikaç sorum olacak.**çocuklarda boğaz enfeksiyonu geçiriyor dediklerinde önce bakılması gereken strep a mı yoksa wbc mi??doktorların korkutma yöntemi boğazı bembeyaz tedavi etmezsek kana karışır romatizmaya neden olur o da kalbe vurur şeklinde.strep a temizse boğaz kültürüne gerek var mı?
****hangi durumlarda illiadini kullanmak gerekir her gripte kullanılmalı mı?
****çocukta boğazında akıntı varsa balgamını atamıyorsa ne yapmalı balgamı nasıl kolay atabilir?yutsa bronşlar çok tıkanır sonuçlar daha mı kötü olur?
****oğlumun ateşi 40 lara geldiğinde hastaneye gitmiştik aynı anda soğuk uygulama (kasıklara koltuk altlarına)  dolven ve fitil verdiler.yaptıkları hipotermi ye neden olabilir miydi?(keşke sizi daha önce tanısaydım)
***ateş çocuğu rahatsız ettiğinde mesela titreme oluyorsa ne kadar süre ile hangisini vermek gerekli biz dolven kullanıyoruz dönüşümlü kullandıranlar var calpol dolven şeklinde.hangisi doğru
***çocuklarda kulak iltihabı olduğunda hangi durumlarda antibiyotik verilmesi gerekiyor?sadece burnunu açık tutarak iş çözülüyormu?daha önce oğlumda olmuştu doktor antibotiksizde geçer ama hasar bırakır demişti.bilnediğimizden kullandık tabi.keşke sizin gibi doktorlar yoğunlukta olsa.
Son sorumda çocukların boğazına bişey kaçtığında ne yapmak lazım bu durumlarda çok panik birisiyim?İlkyardım ile ilgili yazınız var mı yada yazmayı düşünüyor musunuz?
Değerli zamanınızı ayırıp sabırla cevapladığınız için çok  çok teşekkür ederim size.


Düzenleyen dmt - 17 Ara 2013 Saat 12:13
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2013 Saat 19:13
1- Bir kere; o kaliplasmis (sahtekar) yorumlari, her atesli cocuga soyluyorlar..
a) ATES yaninda;dilde kalin bir pas ve pis bir agiz kokusu olusmus ise; antibiyotik gerekir. Dil pembe ve agizda koku yoksa, antibiyotik veya Test gerekmez..
b) ATES yaninda;dilde kalin bir pas ve pis bir agiz kokusu olusmussa, VE BULANTI VARSA: Strep-A testi gerekir.
Hicbir durumda, Bogaz kulturu yaptirmayin, ne dogru durust degerlendirmesini, nede dogru durust rapor yazmasini bilmiyorlar...
Bu konudaki diger bilgiler icin, makelelerim arasindaki: "Beta diye bir virus,," makalemi okuyun.
2- Iliadin'i; KULAK agrisi oldugunda, birde Serum fiz ile acilmayan, cok sikinti veren burun tikanikliklarinda kullanin..
3- Balgam, zaten akcigerlerden cikiyor ve yutuldugunda, tekrar cigerlere degil, mideye gidiyor. HADISE: O salak doktorlarin oksurugu kesmeleri ile, balgamin, akcigerlerden, hic cikamamasi hadisesidir...
4- Maalesef; bu batakhane haline gelmis hastanelerde; muayene parasindan ayri, "Ates dusurme" parasi gibi ayri bir ucret almanin, dayanilmaz bir cazibesi oldugu surece, bu soytariliklar devam edecektir.. Birde, bunun Devlet zoru ile mecburu yapilmasi gereken bir mudahale olarak, tavsiye edildigini bir dusunun... Bu salakliklarin nasil sonu gelir...
5- Hicbiride dogru degil.. Ates dusurerek hicbir hastaligi tedavi etmiyorsunuz. Hepsi sizin gozunuzu boyayan, "Sarlatanliklar"dir.. Ates dusurerek, Grip gibi viral hastaliklarin daha uzun surmesine sebep oluyorsunuz.. 30 seneden beri Atesin zararli olmadigi, ve faydalari oldugu anlasildigi halde, Turk doktorlarinin ve Universitelerin bu bilgileri goz ardi etmeleri hep 3 kurusluk cikar ugrunadir... Sizleri; ates ile korkutacaklar, hemen doktorlara gitmenizi saglayacaklar, yapilan "SHOW" larla bir suru ilave paralar alacaklar, hepsi bu 3 kurus cikar ugruna yapilan soytariliklardir...
Atesli bir durumda yapilacak olan: Atesin SEBEBINI BULMAKTIR.. Dusurmek degil.. VEDE, tabiiki, gerekiyorsa, ona gore, uygun tedaviyi vermektir.
6- Seroz Otit veya, Akut otitis Media denilen ve Grip sonrasinda olusan hicbir kulak iltihabinda, antibiyotik, GEREKMEZ. Yapilanlarin tumu, ya cahillikten yada sarlatanliktandir.. Purulan Otit gibi, kulak iltihaplarinda da, antibiyotikler, Kulak bosluguna sizamadiklari icin bir ise yaramazlar, drenaj ve irrigasyon gibi cok ozel tedavilerle, KBB'de halledilirler.
7- Benim gibi; "Koruyucu Hekimlik" yapan doktorlara kimse para vermedigindan, cazip bir doktorluk degildir..Bizim halkimiz, kendi cocugunun, digerleri gibi neden cok hasta olmadigini, neden ambulanslarla hastaneye "hava" almaya gitmedigini, hic dusunmez ve kiymet bilmezler. Zaten baska turlu olsa idi, ben Amerika'da olmazdim, devletin cikardigi butun zorluklara ragmen, calismaya devam ederdim. 3-5 hastamin, benim yaptigim isi takdir etmesi yetmiyordu..


Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Ara 2013 Saat 19:20
Yukarı Dön
dmt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 06 Kas 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2013 Saat 09:21
Kadir Bey cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim Çok sağolun.Keşke tüm doktorlar sizin gibi olsa.Para için bütün gereksiz şeyleri yapıyorlar daha beter hale getiriyorlar malesefTanıdığım biri ismi bilinen bir hastanede çalışıyordu toplantılarada giriyordu bütün doktorlara aynen şöyle deniliyormu : sen bu ay 50 milyar getiri sağlayacaksın sen şu kadar se bu kadar şeklinde.ister sezeryan yaptırsın ister gereksiz anjio ama yeterki o para gelsin.duyunca çok şaşırmıştım.Burda durumlar böyle.
Son bir sorum olacak  çevremde geniz eti yada bademcikten ameliyatlar arttı diyebilirim.özellikle geniz eti.her iki ameliyatta gerekli mi gereksiz mi?
Arkadaşımın oğlu sık sık hastalendığı için geniz etinden dolayı ameliyat etmişlerdi.geniz eti çok büyükmüş geceleri sürekli horluyormuş ama ameliyattan sonra çok rahat etmiş gelişimi bile farketmiş.iyiki yaptırmışız diyor şuan durumları nedir bilmiyorum ama.bu konudada bilgi verirseniz çok sevinirim.size ne kadar teşekkür etsem azdır


Düzenleyen dmt - 18 Ara 2013 Saat 16:58
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2013 Saat 21:09
Gerek; Geniz eti, gerek Bademcikler, birer "Lenf bezi" olduklarindan, her enfeksiyonda buyurler. bilhassa , henuz kendi antikorlari gelismedigi icin, 4-7 yas grubu cocuklari her mikrop alista hasta olurlar ve devamli hastadirlar. Bu devrede, Bademcikler ve Geniz eti, hic kuculmeye zaman bulamazlar.. Zaten dikkat ederseniz, bu ameliyatlarda hep bu devreye tesaduf ederler...
Ameliyat sonrasi, 1-2 aylik bir rahatlik devresi olsada, yeni lenf bezlerinin buyumesi ile bir zaman sonra durum tekrar ayni eski haline doner... Sirf; cikar icin yapilan bir ameliyattir. Nadiren gereklidir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.