Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Süt alerjisi ve iştahsızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSüt alerjisi ve iştahsızlık

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mohikan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 26 Kas 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: Süt alerjisi ve iştahsızlık
    Gönderim Zamanı: 26 Kas 2013 Saat 19:25

Merhaba Dr. Bey;

Kızım şu an 25 aylık, kilosu 10kg, boyu 85 cm. Kızım, ben 32 yaşındayken, 38 haftalık, normal doğumla dünyaya geldi. Doğum kilosu 3210gr., boyu 51 cm. İlk gebelikti, öncesinde düşük ya da kürtajım yok. Eşimle kan bağımız yok. İlk 6 ay sadece anne sütü aldı, 8 ay emdi. 6. Aydan sonra ek gıdaya başladık, 1 yaşından sonra inek sütü ve yumurta beyazı vermeye başladık.  

İlk 6 ay %50 persentilde olan kızım yavaş yavaş kilo almamaya başladı, kilosu 1 yaşında %25 civarına düştü. 1 yaşından sonra çocuk endokrinolojiye götürdük. B12, tam kan sayım, idrar, gaita, tiroid ve çölyak testleri normal çıktı. Çocuğun yapısı dediler.  Fakat endokrinolojide alerji testleri yapılmamıştı, testi istemeye neden olacak bir belirti de yoktu.   

2 yaşına geldiğinde kilosu %10 persentil civarına düşmüştü. Bu sefer çocuk gastrolojiye götürdük. Burada süt alerjisi için kan testi yapıldı. Doku transglutaminaz IgA <2 RU/ml, Doku Transglutaminaz IgG 0.14 Ratio, EMA IgG negatif, İnek sütü (f2) (++) 1.00 kUA/L (Orta düzey) çıktı. Fakat bu zamana kadar kızımda herhangi bir döküntü, kızarıklık, gaz sancısı, karın ağrısı, kusma, ishal gibi bir belirti olmadı. Önemli midir bilemiyorum ama sadece dikkatimi çeken, çok az yemesine karşın her gün kaka yapıyor hatta bazen günde 2-3 defa, ama gaita testi sterkobilinojen normal, gaitada redüktan madde negatif, gaita Ph 6.5, gaitada gizli kan negatif. Bir de yemeği çok küçük lokmalar halinde alıyor, biraz büyük bir lokma alsa çiğneyip ağzından çıkartıyor.  

Doktorun yönlendirmesi ile 1 ay katı bir diyet yapıyoruz. İçine süt giren hiçbir gıdayı vermiyoruz. Bunun yanında ceviz, fındık, badem, keçiboynuzu pekmezi gibi alerjen olabilecek diğer gıdaları da vermiyoruz. 1 ay sonra tekrar kontrole gideceğiz.

Size sorularım; süt alerjisi olan bir bebeğin bu zamana kadar hiçbir belirti vermemesi olası mıdır? Çünkü şimdiye kadar anlamadığım için bu konuda vicdan azabı çekiyorum. Kızımın iştahsızlığının başka ne gibi nedenleri olabilir. Doktordan yapmasını rica etmemizi önereceğiniz başka testler veya tetkikler var mı? 

Yukarı Dön
mohikan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 26 Kas 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2013 Saat 19:28
Forumda vaktinizi ayırıp ebeveynlere destek olduğunuz için ayrıca teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2013 Saat 20:43
Bu doktorlar; "sut allerjisi" nden baska bir halt bilmediklerinden, herkeze ayni teshisi koyarlar.
2 kiloya yakin eksigi var.
5 gun: Sipraktin surup; gunde 2x1 olcek verin 3 gun ara verin, sonucu konusalim. DIYET FILAN VERMEYIN.. Bilhassa gunde en az 600ml sutunu verin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.