Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - penisilin alerjisi ve beta
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumpenisilin alerjisi ve beta

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
umut2006 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 18 Tem 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Konu: penisilin alerjisi ve beta
    Gönderim Zamanı: 18 Tem 2013 Saat 09:43
Doktor bey iyi günler..Bundan iki ay önce 7 yaşındaki oğlumun boğaz kültüründe beta üredi ve iki kutu serozil kullandık..kontrol kültüründe beta negatif çıktı..şimdi yine boğaz ağrısı ile strep-a testi yaptırdık..sonuç zayıf pozitif çıktı.amoklavin verdiler..hocam oğlum 1 yaşında iken largopen ve aug..gibi ilaçlar kullandığında kusma ve bütün vücudunda döküntü oluyordu..o günden beri bu grup ilaçları kullanmamıştık..dün amoklavini deneyince sabaha kadar kustu..ama döküntü yok..ben ne yapmalıyım hocamConfused deposilin yaptırsam..yan etki yapar mı?
                bir de bu beta mikrobunu sık alması bağışıklığının zayıflaması ile alakalı mı?
bilgileriniz için şimdiden teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 113117
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2013 Saat 12:52
1-7 yaşındaki bir çocukta, Penisiline karşı allerji henüz oluşamamıştır.  Penisilin allerjisi, çok miktarda Penisilin iğnesi vurulması ile zaman içinde oluşur.
2- O "zayıf pozitif" palvrasına kanmayın. Bu Streptokoklar, Penisilinlere son derecede hassas bakterilerdir. Tek doz Ampisillin ile bile yokolurlar. Tedavinin 1 ay uygulanması, tekrar-tekrar Streptokok alınıp, antikorların yükselmesini önlemek içindir. Zira bızdeki bazı doktorların zannettiği gibi, bu Streptokoklar, kalp zarına gidip zarar vermiyorlar. Bu streptokoklara karşı oluşmuş olan "ANTİKORLAR"  Streptokok sanarak, kalp veya böbrek zarlarına zarar veriyorlar.. Bunun ile ilgimi makalemi okuyun. ( Beta diye bir Virüs....)
3- Bir daha tesbit edildiğinde (boğaz kültürlerine sakın inanmayın, %80yalancı pozitiflik verir) daima "StrepA " testi yaptırın.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Tem 2013 Saat 12:55
Yukarı Dön
umut2006 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 18 Tem 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2013 Saat 20:00
çok teşekkür ederim hocam..yalnız penisilin grubu bu antibiyotikleri içince oğlumda gördüğümüz bu döküntülerin ve kusmanın sebebi ne olabilir?serozil gibi ilaçlarda bu yan etkiler olmadı..betanın bu kadar sık geçirilmesi bağışıklığı ile mi alakalı?ilginiz için tekrar teşekkür ederim.KizBebek

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 113117
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2013 Saat 00:21
Eğer; bu Streptokok enfeksiyonları; boğaz kültürü ile teşhis edildi ise, onların %80i, yalancı pozitıftir. Sadece  "StrepA testlerine"  güvenin, sakın boğaz kültürleri ile uğraşmayın, yoksa  kazıklanırsınız. Ayrıcada; "Beta" diye bir bakteri yoktur. Beta diye bir cins akvaryum balığına denir. sizn bahsettiğiniz; A-Grubu Beta Hemolitik Streptokoklardır.
Ayrıcada, boğaz kültürleri sadece  "Beta Hemolizi" gösterirler. Esas mühim olan "A-Grubu" olup olmadığı için ayrı test gerekir ama bunu ne doktorlar, nede laboratuvarlar bilir.  Halbuki, StrepA testi, hem Beta Hemolıtiği hem A-Grubunu gösterir.  Belliki hala benim makalemi okumamışsınız. Lütfen makalemi okuyun yoksa bu suallerin arkası gelecek gibi değil. Boşuna zaman kaybı oluyor.
Yukarı Dön
giena Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20 Kas 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 195
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2013 Saat 10:21
Mrb Doktor Bey..
Bu arkadaşımızın bu durumda Deposilin 6-3-3 yaptırması doğru olurmu.. StrepA testi zayıf pozitif iken
Şimdiden teşekürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 113117
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2013 Saat 17:59
Mevzu bahis olan iğne olduğu için, StrepA testini başka bir laboratuvarda tekrar yaptırırım.
Yukarı Dön
umut2006 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 18 Tem 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2013 Saat 23:35
hocam az önce şok oldum.."zayıf pozitif "yazan strep sonucuna göre doktor olacak hanım önce amoklavin,çocuğun kusmasının ardından da serozil başlattı..2 gündür içiyor..az önce kültür sonucuna netten baktım ve "normal boğaz florası üredi"yazıyor..ne yapacağımı şaşırdım..durduk yere antibiyotik içer olduk..doktora diyorum ki çocukta hiç ateş olmadı..hafif boğaz ağrısı var diyorum..böyle beta mikropları var diyor..olur ateşsiz virüs diyor..biz önlemimizi alalım diyor..neredeyse deposilin iğne yaptıracaktık..Angryofff.. bu arada hocam makalenizi okumuştum..değerli bilgileriniz için çook teşekkür ederim..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 113117
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2013 Saat 09:56
     " - böyle beta mikropları var diyor..olur ateşsiz virüs diyor - "
 
Görüyorsunuz değilmi, ne kadar "zavallı"  bir doktor. " -ateşsiz virüs -"  ha.... Virüse bile antibiyotik veriyorlar. Zavallı cahil,  "- beta bikrobu-" diyor... Daha o bakterinin adını bile bilmiyor. Bakalım , her "Beta-Hemolitik"  Streptokok'un hastalık yapmadığını ne kadar zamanda öğrenecekler... A-Grubu, B-Grubu ne manaya gelir, onu hiçbir zaman öğrenemezler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.