Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 10 günlük bebeğin başına gelenler..(Safralı kusma)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum10 günlük bebeğin başına gelenler..(Safralı kusma)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 16 Ara 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Konu: 10 günlük bebeğin başına gelenler..(Safralı kusma)
    Gönderim Zamanı: 02 Tem 2013 Saat 23:58
Merhaba hocam, 1 yıldır içimi kemiren ne olduğunu hala merak ettiğim bir soru var içimde. Oğlum 13 aylık şuan. 2750 gr 48 cm doğdu. 37buçuk haftalık biraz erken doğum yaptım. Oğlum doğduğunda bir gariplik vardı. Yutkunması acayipti (sanki balgam var gibi) bişeyler takılıyordu boğazına. Sürekli nöbet tutuyorduk başında boğulursa diye. Doktoru yeni doğanlarda olabileceğini söylemişti ama bizi rahatlatamamıştı. Bu şekil 10 gün sürdü. Normalde 2 saatte bir emmek için uyanan bebeğim o gün belki 14-15 saat hiç emmeden sadece uyudu. Ben zorla emzirmek istediğimde de tepki vermiyordu. Bir ara uyandı ama yine emmedi ve yeşil safra kustu. Kusarken morardı ne yapacağımızı şaşırdık. Biraz bekledik sonra yine boğulur gibi olunca hastaneye götürdük. Hastanede kan tahlilleri yaptılar hiç bişeyi yok diye eve yolladılar. Ama hiç emmiyordu açtı. Eve geldiğimizde merdivenlerde tekrar aynı olayı yaşadık. Yeşil safra çıkardı balgam gibi. Bize yine hastane yolu gözüktü ama oğlum çok daha kötüleşmişti. Hiç tepki vermiyordu. Allah sizi inandırsın ki öldü sanıp hastaneye zor yatiştirdik. O anki duygularımı size anlatamam hastaneyi ayağa kaldırdık yardım edin diye. Neyseki korkulan olmadı. Özel bir hasteneye götürmüştük bu kez. Sabahtan beri emmediğini söyleyince yatırdılar. Her türlü tahlil- test-röntgen-ultrason yapıldı. Doktor bir türlü ne hastalığı olduğunu söyleyemiyordu. 3 gün hastanede yattık. Ve oğlumu safra çıkarıyor diye aç bıraktılar. Kilosu ağırlığınca serum verdiler. Oğlumu susturamıyorduk çünkü açtı. Yalancı emzikle avutmaya çalıştık olmuyodu. Yalvardım biraz emzireyim diye sağlığı için emzirme dediler. Ve 3.gün doktorun teşhisi ultarsona bakarak “safra kesesinde kum var ama önemli değil.” Dedi. “sıkıntı olmaz”dedi. Peki niye böyle bi durumla karşılaştık dedim hastalığı safra kesesinden mi kaynaklanıyor diye sorduğumda “reflü” dedi ama sanki kendi bile inanmadı söylediğine . Hocam oğlum hiç kusan bi çocuk değil. Sadece o güne mahsustu kusması. Bildiğim kadarıyla reflü çok kusturur. Yeğenimden biliyorum uykudayken yemek yedirirlerdi kusmasın diye. Birde hocam kalp ritmini ölçen bi alet bağladılar arada bir yükselip sinyal veriyordu. Birde hocam nebülizatör cihazıyla ara ara gelip hemşire sanırım ventolin ve flixotide verdi. O zamanlar cahildim. Ve elim mahkumdu. Ne deseler he dedim yeterki oğlum iyileşsin diye. Şuan nasıl diye sorarsanız ilk 6 ay hiç hastalanmadı ama sonra bütün kışı hasta geçirdik. Yine aynı doktora götürdüğümüzde 2 kez bronşit dedi ve astım ve kortizonlu ilaçları yazdı. Eve nebulizatör cihazı aldırdı.. Çok uzun oldu hakkınızı helal edin. Ama eğer öğrenmezsem bu neden oldu diye ömür boyu içimi kemirecek. Sizce hocam 10 günlük bebeğime ne olmuş olabilir? Eğer safra kesesinde kumdan kaynaklı ise sorun olur mu olmaz mı? Yoksa gerçekten reflümüydü?
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 16 Ara 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Tem 2013 Saat 00:16




hocam belki yardımcı olur diye o günlere ait birkaç kare fotoğraf da koyuyorum. tahlil sonuçlarını yazmadım çünkü hepsi normal değerlerde..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Tem 2013 Saat 10:19
Ne diyelim, bir mucize olmuş, kendiliğinden düzelmiş. Yoksa bu doktorlara kalsa, durum daha kötü olabilirdi.
Yeni doğan bebeklerde; "Safralı kusma" DAİMA  12 parmak barsak sonrasındaki bir tıkanmaya işaret eder. Bu bir "Barsak düğümlenmesi"  durumudur. Burada yapılacak işlem, "Baryumlu Film" çekilmesidir. Sizde ne oldu ise, mucizevi bir şekilde bu tıkanıklık kendiliğinden düzelmiş. Birde, ayrıca kusma esnasında kusmuk, Akciğerlere kaçtığı için, Akciğer ve Kalp problemleriniz olmuş. Reflü veya Bronşit ile yakından-uzaktan hiçbir alakası yok. Bu kadar yanliş teşhis ve yanlış tedavilere rağmen çocuk paçayı kurtarmış.
TANI: 1) İnce Barsakta, (geçici) tıkanmaya bağlı kusma.
         2) Aspirasyon pnömonisi.
Safra kesesindeki kum filan hikaye.. Bunlara kafanızı takmayın. Şimdiki doktorlar Reflü ve Bronşit'ten başka hastalık bilmediklerinden, her vak'ayı bu şekilde ele alıp tedavi veriyorlar. O çocuğu, Allah kurtarmış...


Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Tem 2013 Saat 10:21
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Ara 2009
Konum: istanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1711
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Tem 2013 Saat 13:35
hocam merhaba apartman görevlimizin bir bebeği oldu oda on günlük iki üst damakta dişle doğmuş dişler emmesini engelliyor diye iki dişide almışlar dişler damaktan değil damağın üzerinden çıktı almamız lazım demişler
hocam ilk defa duydum bir fikrinizi sormak istedim gerçi yanlış birşeyde olsa artık dişleri aldıkları için yapılacak bir şey yok ama ben öğrenmek istedim
yukarıdaki arkadaşada çok geçmiş olsun
sizi okumak bizim için çok büyük bir şans
iyiki varsınız
sevgiler
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 16 Ara 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Tem 2013 Saat 15:59
hocam çok çok teşekkür ederim Allah sizden razı olsun içimi rahatlattınız. doktorumuz çok genç bi doktordu sanırım tecrübesizliğinden tanı koyamadı. bu ülkenin sizin gibi doktorlara çok ihtiyacı var. artık doktora gitmeye korkar olduk inanın. Allah sizi başımızdan eksik etmesin iyiki sizi karşımıza çıkarmış, tanışma fırsatı yaratmış. yoksa bu doktorların elinde harcanıp gidicektik.. hocam bişey daha sormak istiyorum bununla ilgili. şuan baryumlu film çektimemize gerek var mı? hastalıktan bir kalıntı gözlemlemiyorum birdaha o şekilde kusmamız olmadı ama içim rahat etsin diye soruyorum. ters bir durum olursa bunu nasıl anlayabilirim? yine aynı şekilde kusmayla mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2013 Saat 08:55
-febaa2: Çok nadirde olsa, dişle doğan bebekler var. Bunlar kökleri olmadığından, alınmaları iyi olur.
-elveda : Baryumlu tetkik, o anda yapılması gerekiyordu, şimdi değil. Baryumlu tetkikin bir faydasıda, bazen nadirde olsa, Barium, ağırlığı ile tıkanıklığı açabiliyor. Şimdilik kurcalamayın, başına böyle bir iş gelebilecek diğer üyelerin bunları okuması faydalıdır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.