Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sorularım (dolama, saç yutması)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSorularım (dolama, saç yutması)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17 May 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Sorularım (dolama, saç yutması)
    Gönderim Zamanı: 17 Haz 2013 Saat 08:54

Sayın Hocam size 2 sorum olacaktı :

1.       Kızım 19 aylık bundan 1 ay öncesinde kızımın sol el başparmağında sivilce şeklinde içi sulu kabarcıklar oldu. Parmakta kızarıklık ve şişlikte vardı. Ben doktora götürdüğümde parmağında dolama olduğunu söyleyerek bactroban krem verdi. Sizede danışmıştım o zaman batikon veta tentürdüyotla silin demiştiniz. Hem kremi kullandım hemde temizliğinde batikonla ara ara temizledim. Şimdi dün itibariyle tekrar aynı parmakta hafif kızarıklık ve hafif şişlik var yalnız başparmağın yanı hafif sutoplar şeklinde tırnağın köşesi diyeyim şişlik var. Dün ben sabah akşam aynı kremi sürdüm. Bu dolama neden oluyor? 1 ay sonra tekrar çıkarmı ? yada herhangi bir enfeksiyon durumunun belirtisi mi hocam ? Bunu bana izah ederseniz sevinirim .

2.  Hocam kızımın dilinde dün kıl vardı saç kılı kendi saçı dilini evirdi çevirdi ağzının içinde aç bakayım dilini dedim kılı gördüm ama ellemedi . Yutkunarak kendinide zorladı ve yuttu. İyice bakmaya çalıştım ama dilinde göremedim. Yutmuş su verdim ama olan oldu. Saç kılını yuttu. Sizin dediğiniz gibi bizde bu pislik evresini yaşıyoruz her şeyi ağzına götürüyor haliyle üstünde kıl olan her şey dilinde ve yutuyor. Kafama takıldı bu yutulan saç telleri boğazına yapışırmı ? hocam bu iki sorumu yanıtlarsanız çok memnun olurum sevgi ve saygılarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2013 Saat 11:28
1- Bir daha bu, parmaktaki sivilceleri gördüğünüzde hemen Batticon değdirin.
2- Bir şey olmaz. Sadece ileri yaşlarda; "hastalık" derecesinde, saçlarını koparıp yutanlarda; "Tricho-Bezoar" denilen ve midede saçların "top halinde" birikmesi durumu vardır. Bu da öyle 2-3 saç telinin yutulması ile olmaz. Unutmayınki, anne karnındaki bebekler devamlı bir şekilde dökülen saç ve vucut kıllarını yutarlar ve bunlarla, "Meconium" denilen ilk kaka oluşur. Ayrıca da, anne karnındaki bebek, idrarını da yapar, bunu da içer.
Yukarı Dön
zeynebin annesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 30 Eki 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 178
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2013 Saat 20:43
hocam konusu geçmişken sorsam,,mekonyum yutulsa sorun oluyor mu? benim kızım henüz doğmadan yapmıştı,,ters olduğu için sorun olmadığını söylemişti dr..bir de neden yapar anne karnında bebek mekonyumu?sıkıntıya mı girmiştir bebek?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2013 Saat 14:17
Anne karnında, bebeğin "meconium" yapması, normal değildir. BAŞININ DERTTE OLDUĞUNU GÖSTERİR. Meconium yutulmasından ziyade akciğerlerine kaçması daha mühimdir. Ters gelişlerde, önce "kıçı" dışarıya çıktığı için, meconium çıkarsa da,  rahim boşluğunu kirletemediği için zaten tehlikeli olmaz. Anne karnında meconium yapınca, çocuğun tırnaklarında "yeşil" boyanmalar olur. EĞER tırnakları yeşil değilse, zaten meconium'a maruz kalmamış demektir.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17 May 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2013 Saat 16:46
Hocam dolama ile ilgili verdiğiniz tedavi yöntemine teşekkür ederim. Dün itibariyle sürüyorum hafif geçti gibi şişlik. Yalnız kafama takılan 1 ay sonrası tekrar neden oldu? Kızımın ellerini yıkıyorum öyle kir pis içinde değil anlamadım gitti. Açıkcası korkmaya başladım. 1 ay öncesindede dolama oldu şimdi yeniden ne yapmam gerek aksi bir durum belirtisi değil değil mi? Parmağını ağzına götürüyor dilinin üstünde de uçuk çıkmıştı dün baktım minik bir beyaz kabarıklık oluşmuş dilinin üstünde. Dolama neden oluyor sanıyorum dilinde uçuk çıkıncada yemek yemiyor aynı durumu yaşayacaz diye korkuyorum. Dolamanın neden çıktığını merak ediyorum en azından daha kontrolcü olabilirim. Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2013 Saat 09:46
Parmaktaki lezyonlar, ağızından bulaşan; UÇUK da olabilir. Eger anlattığım tedavi ile gerileme olmazsa, "Zovirax" uçuk kreminden sürebiliriz.
El temizliğine gelince; bir doktor ameliyata girmeden evvel, ne kadar temiz olursa olsun,  ellerini yıkar, hemde, fırçalayarak yıkar, ona rağmen birde eldiven giyer. Sizin o "tertemiz" gördüğünüz ellerde nasıl mikrop kaynar bir bilseniz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.